Kiddy

Kiddy is vandaag (4 juli ’23) al acht jaar een vaste waarde bij Het dierenthuisje.  Met de jaren is haar felle karakter afgezwakt en ook het leven in de groep heeft haar veel socialer gemaakt. Steeds meer mensen krijgen haar vertrouwen maar haar vaste verzorgers hebben nog steeds de meeste voordelen. Een echte knuffelaar is ze niet, hoewel ze als eens een “zwak” moment heeft waarop ze plots op schoot komt en zich dan helemaal uitleeft door kopjes te geven.

Haar gezondheid verloopt gelukkig vlekkeloos. Hopelijk blijft dat nog lang zo want van de dierenarts is ze vast en zeker geen fan.

============================================

Kiddy kwam als jong niet gesocialiseerd poesje toe. Ze werd in de velden gevonden. Later zouden er van dit adres nog poezen toekomen en ondertussen weten we wie hier voor de ellende heeft gezorgd en werd dat tevens opgelost dankzij sterilisatie/castratie van de ouderpoezen.

Het jonge kattinnetje had een oogontsteking die we met moeite konden behandelen gezien ze zich erg moeilijk liet behandelen. De angst die ze al had voor mensen werd nog groter door de medische zorgen die echter noodzakelijk waren. Het heeft dan ook meer dan een jaar geduurd voordat we Kiddy konden aanraken zonder dat ze het op een lopen zette. Dat is aldus de reden dat ze nooit geadopteerd werd.

Ondertussen is ze sociaal naar ons toe maar voor vreemde mensen is ze nog steeds niet toegankelijk. Gelukkig vindt ze het hier reuze tussen al die soortgenootjes waar ze mee kan spelen en stoeien. Kiddy is een echte kwajongen! Uitdagen en dan gaan lopen… het is een lust om haar bezig te zien.

Qua gezondheid heeft ze totaal geen problemen meer. De slechte start als kitten speelt haar verder geen parten. Gelukkig werd ze op tijd gevonden!