Kiri, Kos & Knoet

Update 29/01/2015:

Sinds de zomer van 2014 hebben de varkentjes hun weg gevonden en genoten ze ook met volle teugen. De plonsvijver die voor hen maakten hebben ze inmiddels omgetoverd tot een modderpoel wat effectief ook de bedoeling was. Op de warmere dagen hebben ze daar zalig in liggen rollen.

De winter is absoluut niet hun favoriete seizoen. Varkens kunnen niet zo goed tegen de koude en stoppen zich dan ook graag onder het stro en dicht tegen mekaar. Hun lichamen geven toch wel heel wat warmte af en dat in combinatie met de kippen zorgt ervoor dat de stal lekker warm is als we ’s ochtends de poorten gaan open zetten om ze los te laten. ’s Avonds ophokken is hier een gezonde gewoonte want we willen de vossen niet aantrekken.

Zodra ze voetstappen horen staan ze met z’n allen klaar aan de staldeuren, zo ook deze ochtend.  De kippen krijgen hun graantjes en de varkens hun groenten, fruit én graanmengeling. Vooral de appelen en peren vallen bij hen enorm in de smaak.

Er was vanmorgen niets bijzonders te merken en iedereen kwam gretig eten. Toch troffen we tot onze grote verbazing Knoet vanavond levensloos in de stal. Hij had zich -zoals gewoonlijk- onder het dikke pak stro genesteld maar hij kwam niet eten. Rondom zijn neus en uit zijn mond kwam bloed.  Zijn buik en borst zagen donker rood; hij moet een bloeding gekregen hebben.

We kunnen wel zeker zijn dat hij niet heeft moeten afzien. Gelukkig heeft hij dan toch nog één zomer in de nieuwe omgeving mogen meemaken en daar heeft hij zeker van genoten! De winter is voor hem te zwaar geweest.

=========================================

Update 22/03/2014:

Dit drietal heeft de verhuis naar Geel nog steeds niet helemaal verwerkt. Kiri loopt wel vrolijk rond en geniet van het mals gras en de ruimte. Kos en Knoet daarentegen steken hooguit hun neus eens buiten. Dat zal hopelijk met het mooiere weer snel veranderen.

Hun houding tijdens en na de verhuis heeft ons er wel van overtuigd dat we deze dieren niet nog eens de stress van een verhuis mogen aandoen. Ze zijn dus benoemd tot vaste bewoners van Het dierenthuisje en zullen -hopelijk- snel net als zus Kiri beseffen in wat een schitterende omgeving ze zijn terecht gekomen.

================================

Kiri, Kos en Knoet zijn ondertussen al aardig gegroeid en stoeien er op los. Samen met de geitjes crossen ze door de ren. Wie erover denkt om een varken te adopteren moet beseffen dat het kuddedieren zijn en dat ze dus minstens per twee moeten gehouden worden. Een vijvertje voor de warme zomerdagen is een ideaal verfrissingsmiddel voor hen en natuurlijk houden ze van een modderpoeltje.

===================================

update 08/06/2011:
Gisterenavond zijn Kid, het gevlekte mannetje en broertje Kodi alvast naar hun eigen wei verhuisd. Zij hebben een goede thuis gevonden. 
Kiri, Kos en Knoet hopen ook snel nog een thuis te vinden. Knos en Knoet zijn gecastreerd. Kiri is het vrouwtje van de bende.

===================================

Tot onze grote verbazing liepen er op 19 maart 2011 plots maar liefst negen biggen in de kippenren. Onze verbazing was groot want normaal gezien hadden we geen enkel ongecastreerd varken in huis!? Fout gedacht dus… Charly die laatst bijkwam en die gecastreerd zou zijn, wat we tevens lieten controleren door onze dierenarts die dit beaamde, was de enige die de vader kon zijn. Wat bleek nu… Charly had binnenballetjes waardoor het noch voelbaar, noch zichtbaar was en vandaar de “big surprise”! 
Vijf biggetjes hebben het overleefd want die eerste twee dagen vielen de zwaksten af. Hoewel we er echt niet mee konden en nog steeds niet mee kunnen lachen, moeten we toegeven dat het best schattige en lieve beestjes zijn. Het is schitterend om hen bezig te zien als ze hun modderbad nemen of hun grote voorbeelden willen nadoen. De trotse en bezorgde mama is Ukkie. Papa Charly wordt op vrijdag 29/4 gecastreerd.

We hopen dat deze vijf een goede thuis kunnen vinden. Ze zijn nog klein en jong dus zijn ze zeker nog socialiseerbaar! Uiteraard moeten deze dieren wel de geschikte huisvesting krijgen en dat is geen appartement of woonkamer.
Wie bewust zo’n biggetje wil helpen kan zonder enige verplichting alle informatie over huisvesting en verzorging van ons krijgen!

Wil je helpen om hen te socialiseren? Dat kan! Gewoon wat tijd vrij maken en erbij komen zitten. Kijk zeker ook eens naar deze beelden: http://youtu.be/C0cVUexsXh0