Kiri & Kos

 

Kiri en Kos (broer en zus) zijn twee varkens die in maart 2011 totaal onverwacht geboren werden in Het dierenthuisje. Hun vader Charlie bleek ondanks een dierenartscontrole toch niet gecastreerd en had Ukkie zwanger gemaakt. Maar liefst negen biggen liepen er plots rond in de kippenren. De eerste twee dagen vielen de zwaksten echter af en bleven er nog maar vijf over.

We zochten voor alle vijf biggetjes een goede thuis, en zo werden de broertjes Kid en Kodi alvast snel geadopteerd. Kiri, Kos en Knoet bleven over en verhuisden mee van Brecht naar Geel. Zusje Kiri vond het prima maar de broertjes hadden het daar wat moeilijker mee. Hun houding tijdens en na de verhuis overtuigde ons ervan dat we deze dieren niet nog eens de stress van een verhuis mochten aandoen en zo werden ze benoemd tot vaste bewoners van Het dierenthuisje.

Knoet heeft spijtig genoeg maar één zomer in Geel mogen meemaken. Op een avond in januari 2015 troffen we hem plots levensloos in de stal aan. Hij had zich -zoals gewoonlijk- onder het dikke pak stro genesteld maar hij kwam niet eten; hij moet een bloeding gekregen hebben. Helaas was de winter is voor hem te zwaar maar we kunnen wel zeker zijn dat hij niet heeft moeten afzien.