Kozi

Kozi werd samen met Karol geadopteerd door grote dierenvrienden die hen de nodige zorgen verder zullen geven. Deze twee lieverds hebben alvast veel geluk gehad; hopelijk mogen hun lotgenoten hetzelfde geluk treffen.

===============================

Kozi is een gecastreerde kater, geboren ca 08/2011. Deze poes maakt deel uit van de grote groep die we toekregen nadat hun hoogbejaarde verzorgers hun hobby uit de hand lieten lopen door de dieren niet te steriliseren. Geen van deze dieren hebben de luxe gekend van een warme omgeving, lekker eten of enige medische zorgen. Daar hebben wij alvast een stukje verandering in kunnen brengen door ze op te vangen in een verwarmde omgeving, hen te verwennen met lekker eten, aandacht en knuffels én door het toedienen van de nodige medische zorgen.

De dieren die we bij “ter adoptie” vermelden, werden allen gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd evenals behandeld tegen andere parasieten en ondergingen een volledige screening door de dierenarts. Bij adoptie van één van deze dieren geven we sowieso een volgende ontwormingsproduct mee gezien dit binnen enkele weken moet herhaald worden. Uiteraard geven we de adoptanten ook alle informatie over de specifieke medische toestand of zorgen mee alsook eventuele medicatie die nog zou gegeven moeten worden wat afhankelijk is van het dier. We hebben nog niet de tijd kunnen maken om van elk dier een mooie foto te maken maar het mag duidelijk zijn dat het uiterlijk geen reden mag zijn om wel dan niet één of meerdere van deze sukkels te adopteren.

Specifieke medische toestand van Kozi:

Kozi werd gecastreerd en tandsteen werd verwijderd. Op één oogje heeft hij een ontsteking waarvoor hij behandeld wordt. Klitten werden verwijderd. Verder geen medische opmerkingen. 

Qua karakter is Kozi een een grote lieverd die dolgraag geaaid wordt. Hij is -net als alle andere lotgenoten- erg sociaal met soortgenoten. De verzorging aan zijn oog laat hij gewillig doen en is uiteraard maar tijdelijk.