Leeuwke

Met veel verdriet hebben we deze lieverd moeten laten inslapen.

Net nu de pijn aan zijn oortjes verholpen was, slaagt het noodlot toch wel toe en krijgt die lieverd Vip. Een verschrikkelijke ziekte waartegen niets te doen valt.  Leeuwke moet drager geweest zijn en vermoedelijk is dat door de narcose voor de operatie uitgebroken. 

Het geeft een naar gevoel want waar we wilden helpen, hebben we eigenlijk zijn doodvonnis getekend. Anderzijds kon hij zo met die oortjes ook niet verder want dat bezorgde hem helse pijnen. Tijdens de operatie is immers gebleken dat een hoop etter binnenin het oor druk veroorzaakte die niet weg kon.

Deze lieve jongen heeft gewoonweg geen geluk gehad. Hoe kort hij ook bij Het dierenthuisje heeft verbleven, toch heeft hij genoten van de aandacht die hij van iedereen kreeg terwijl hij in zijn bed lag in de Snoezel. Hij verwelkomde er iedereen met luid gespin.

Iedereen die Leeuwke heeft gekend, is geschokt. Ook de dierenarts die het beste met hem voorhad en hem zelfs een nacht bij zich op de slaapkamer nam om hem na de operatie in het oog te kunnen houden. We waren allemaal zo blij met het bekomen resultaat van de oortjes want dat zag er heel mooi uit en herstelde prima…

Helaas heeft hij er niet lang van kunnen genieten…

========================================= 

Leeuwke werd inmiddels geopereerd aan zijn gehoorgangen zodat er terug lucht in kan want door de vergroeiing van de oorschelpen zaten die helemaal dicht zodat parasieten erin konden woekeren. Dat zorgde voor veel oorpijn en chronische ontstekingen.

Uit bloedanalyse blijkt dat Leeuwke verhoogde nierwaarden heeft waarvoor hij nu ook gepaste medicatie krijgt.

Normaal zouden we Leeuwke als vaste bewoner bestempelen maar omdat hij zo gesteld is op knuffels en we handen tekort komen om hem te bieden wat hij vraagt, hopen we dat een grote dierenvriend hem toch die liefdevolle thuis voor zijn oude dag wil gunnen. De adoptant moet uiteraard realistisch zijn en beseffen dat het hopelijk nog voor jaren is maar evengoed heel kortstondig kan zijn. Het gaat om het geluk van Leeuwke!

======================================================

Leeuwke is een gecastreerde kater, geboren in 2002. Dit oudje kwam na een inbeslagname bij Het dierenthuisje terecht. Deze lieverd heeft heel wat watertjes doorzwommen, dat blijkt ondermeer uit zijn verfrommelde oortjes. Door niet verzorgde oorontstekingen zijn ze helemaal misvormd.

Buiten die “froemeloortjes” en het feit dat Leeuwke potdoof is, verkeert hij verder nog in goede gezondheid. Het liefst ligt hij gans de dag in de buurt van mensen te dutten.

Wie gunt deze lieve senior nog een liefdevolle oude dag?