Lily

20/09/2023: Verdrietig moeten we het spijtige nieuws brengen dat we afscheid hebben moeten nemen van Lily.  Al enige tijd wisten we dat Lily heel wat meegemaakt had en dat haar gezondheid niet veelbelovend was. Niet alleen bleek ze breuken te hebben opgelopen, ook de werking van haar organen vertoonden afwijkingen.

Dat alles maakt dat we haar helaas niet meer konden laten gaan naar een eigen thuis maar gelukkig heeft dat haar niet gedeerd. Ze was dan wel geen fan van de vele soortgenoten, ze stond haar vrouwtje en genoot wel van de aandacht van alle verzorgers. Lily was een genietertje die goed wist wat ze wilde. Een tik uitdelen was haar niet vreemd maar evengoed kon ze superlief zijn.

Helaas keerde het tij vorige week waarbij ze op zaterdag een eerste epilepsie aanval kreeg. Even leek medicatie aan te slaan maar al gauw verergerde het en bleek dat het een lijdensweg werd wat niet de bedoeling mag zijn. Het was hoge tijd om afscheid te nemen.

We missen haar op de hoek van de keukenkast waar ze haar bevoorrechte plekje had tijdens etenstijd. Vergeten zullen we haar nooit. Al was ze maar een viertal maanden bij ons, ze heeft een plekje gevonden in ons hart en nu ook aan de hemel als stralend sterretje.

====================================================

Lily kwam erg mager toe en bleek een hartprobleem te hebben. Dat werd althans gedacht want bij herhaaldelijke controle bleek het hartruis niet steeds aanwezig te zijn.

Daarom werd bloed genomen en werd ook de schildklier getest wat allemaal perfect bleek te zijn. Het vermoeden is nu dat Lily’s hartruis een gevolg was van onderkomenheid.

Ze wordt nu nauwgezet opgevolgd en als we zeker zijn dat Lily geen blijvend hartprobleem heeft dan hopen we dat ze binnenkort een eigen thuis mag krijgen want deze lieverd verdient een plekje voor zichzelf.

Wie ervoor openstaat om Lily in pleegouderschap op te vangen mag ons zeker contacteren. Ze is een hele lieve, sociale dame van een jaar of zes en kan zowel met soortgenoten als met honden leven. Eens ze zich thuis voelt, gaat ze ook graag eens buiten dus een tuin is wel nodig. Belangrijk is ook dat er iemand thuis is zodat ze gezelschap heeft want dat zoekt ze echt op én ze moet ook nog herhaalde malen per dag extra voeding krijgen om aan te sterken.