Lobbes

01/03/2018: Helaas hebben we Lobbes moeten laten gaan. De kanker die in oktober vorig jaar werd vast gesteld, breidde uit en de medicatie die we hem sindsdien gaven, bleek niet meer te helpen niettegenstaande we de hoeveelheid opdreven. Het werd tijd om Lobbes uit zijn lijden te verlossen. Hij heeft meer dan drie jaar genoten van een zorgeloos leventje nadat hij in januari 2015 als angstige en onderkomen zwerver toekwam. We hebben hem zien veranderen van kruidje-roer-me-niet tot grote genieter die aandacht kwam opeisen. 

Weer zo’n bijzonder oudje dat we met plezier hebben verzorgd en gekend: voortaan een stralende ster aan de hemel.

===========================================

Lobbes kwam toe op 21 januari 2015 als zwerver. Zwerfkat Leuven vond hem in een zwerfgroep met de twijfel of het om een al dan niet sociale poes ging. Eerst leek hij eerder aan de schichtige kant te zijn. Zijn leeftijd werd geschat op een jaar of acht maar er resen al gauw heel wat vraagtekens.

Lobbes kwam niet tot rust in zijn aparte verblijf en daarom besloten we hem in de groep te integreren. Dat deed hel alleszins goed; met soortgenoten had hij totaal geen problemen. Mensen daarentegen ging hij uit de weg met als gevolg dat we Lobbes slechts toevallig ergens zagen passeren.

Gelukkig is dat na maanden wel veranderd. Hij laat zich zelfs aaien ondertussen door een zeer select publiek maar dan nog is het op je hoede blijven voor onverwachte slagen. Omdat Lobbes nu eenmaal een triest indruk maakt door zijn gelaatsuitdrukking en zijn manier van doen, lieten we onlangs toch eens bloed nemen want we vreesden dat er echt iets mis was. We hadden het gelukkig helemaal mis: de bloedwaarden waren perfect.

Lobbes heeft gewoon niet de vrolijkste uitdrukking; zover is duidelijk, maar hij lijkt toch te genieten van zijn vrijheid en zekerheid van eten, drinken en warmte.