Luna

Helaas moeten we erg triest nieuws brengen. Sinds zaterdag was Luna erg achteruit aan het gaan.
Zondag gingen we al te rade bij de dierenarts maar we konden niets anders doen dan haar verwennen met veel lekkers en hopen knuffels tot het moment er was dat ze aangaf dat ze niet verder wilde. De zware hartproblemen (HCM) hebben haar onderuit gehaald en ervoor gezorgd dat ondermeer haar niertjes eronder door gingen.
Vandaag (28/1) was dat heel duidelijk het geval. We mochten lekkers voorschotelen wat we wilden, ze wilde er telkens gretig van eten maar stopte dan plots. Ze was ook op korte tijd helemaal uitgedroogd en ging boven de waterpot hangen. Klaaglijk mauwde ze wat ons heel duidelijk maakte wat ze wilde vertellen.
Luna was echt doodop en gaf duidelijk aan dat het voldoende was geweest.
Gelukkig was de dierenarts een uurtje nadat we haar opbelden ter plaatse en konden we Lunatje op haar teken helpen. Quasi direct viel ze in een diepe slaap: het was de hoogste tijd.

We zijn dankbaar voor de periode dat we Luna hebben mogen kennen en verwennen. Iedereen heeft haar hier gekend en graag gezien. We zullen haar zeker missen bij de vele extra snoepmomentjes waar zij voor zorgde tot groot jolijt van vele anderen. Enkel Knuffel en Nose hebben nu nog extraatjes nodig in de loop van de dag. Luna was altijd de aanvoerder. Met haar schattige mauw die op gekwaak leek van een kikker zette ze iedereen in rep en roer, ons inclusief.

Wetende dat ze kort voor ze hier toekwam twee thuizen had gekend waar ze niet meer welkom was omdat ze te oud en ziek was, zijn we heel blij dat ze toch nog enkele maanden heeft mogen genieten van de liefde en warmte waarmee we haar omringd hebben. Ze heeft ervan genoten!

Voortaan verlicht ze mee de hemel als een schitterend sterretje.

=========================================

Bij ons sinds 01/11/2019

Luna kwam bij ons toe nadat ze alvast eerste zorgen had gekregen bij een dame die instaat voor een plaatselijke zwerfkattencampagne. Ze was gechipt en de eigenaar werd achterhaald maar ze bleek als dertienjarige ouderling niet meer welkom te zijn t.g.v. gewijzigde gezinssituatie. Luna had bij aankomst erge diarree. Dat probleem geraakte opgelost maar toen we verdere onderzoeken lieten doen, bleek dat de lieve senior aan zware bloedarmoede leed. Meer dan dat : ze had ook hartproblemen waardoor er al wat vocht in de longen zat en dat maakte haar kortademig.

Dankzij medicatie kunnen we haar nog laten genieten met als gevolg dat ze nu dierwaardig vertroeteld wordt. We zetten alles op alles voor deze lieverd in de hoop dat we haar nog enige tijd kunnen laten genieten van iets dat ze, zo te zien, lang heeft moeten missen.