Marieke

Marieke kreeg haar verdiende rustige thuis waar ze ook wat ruggensteun krijgt van lieve soortgenootjes. Hopelijk zal ze snel beseffen hoe gelukkig ze zich eindelijk mag prijzen.

==============================

Marieke is een gesteriliseerd kattinnetje van ca 1,5 jaar oud. Ondanks haar jonge leeftijd heeft dit sukkeltje al heel wat meegemaakt. Ze kwam door onbekende omstandigheden in een tuin terecht waar ze niet welkom was omwille van een volière. Hoewel Marieke zelfs geen vlieg blijkt kwaad te doen, werd ze met de dood bedreigd als ze na sterilisatie terug zou uitgezet worden.

Toen het collega asiel Marieke naar de dierenarts wilde brengen voor sterilisatie beviel de sukkel van drie poesjes. Veel te vroeg werden ze door de stress geboren en ze overleefden het niet. Mama bleef alleen achter en was, niet verwonderlijk, erg angstig. Toch konden we haar aaien… slaan of bijten is niks voor deze lieverd.

Omdat ze zodanig in stress zat in de aparte ruimte kozen we ervoor om haar meer ruimte te geven in de binnenverblijven. Marieke gaat perfect op de kattenbak, eet en drink prima maar… alles gebeurt ’s nachts. Overdag steekt ze zich veilig weg onder een kast. Nochtans geniet ze als ze aandacht krijgt.

We zijn ervan overtuigd dat mits een rustige thuis, veel liefde en geduld, Marieke zal openbloeien tot een zalige huisgenoot. Ze kan zeker met soortgenoten als ze haar niet domineren want daar is ze niet tegen opgewassen. Haar karakter is zo zacht dat ze zich laat doen. We merkten al op dat ze wel wil spelen met anderen maat tegelijkertijd is ze angstig dat ze aangevallen zal worden. Ze is immers nog heel jong en heeft dus zeker nog speelgedrag. Alleen moet ze durven en daarvoor zijn er bij ons teveel onbekende factoren die haar angstig maken.

Voor Marieke zoeken we een thuis waar ze tijd krijgt zonder het verwijt te krijgen dat ze na een week “nog steeds” onder de kast zit. Hoewel ze op straat gevonden is, heeft ze geenszins zin om buiten te gaan. het belangrijkste voor haar is een rustige plek, eventueel met enkele sociale en lieve soortgenootjes die haar uitleggen dat het daar goed en veilig vertoeven is.

PS: de foto is genomen onder de kast