Marsie

Marsi werd samen met Bunny geadopteerd. Hij werd zopas gecastreerd zodat Bunny nog enkele weken moet wachten voordat ze haar vriendje kan vervoegen. Samen krijgen ze een ruime loop op hun nieuwe plek.

===============================

Dit konijntje werd gevonden op een verlaten plek in een bos. Gezien de zeer jonge leeftijd en de toestand waarin het beestje verkeerde, kunnen we wel zeker zijn dat het er gedumpt werd. Mogelijk waren er nog lotgenootjes en hebben die het niet overleefd?

Bij aankomst vreesden we dat er onder de dikke gestolde bloedklonters waarmee de linker oogleden dicht zaten geen oogje meer zou zitten. Gelukkig slaagden we erin na heel wat tijd al die troep los te weken en konden we voorzichtig de oogleden openen en daar zat een bloederig oogje onder.  Marsi kreeg eerst gedurende een week vijf keer daags zalf in het oogje en al gauw hadden we de ontsteking onder controle. Toen bleek echter dat het oog ook verdwenen was. Door de druk van de ontsteking was het oog eerst nog zichtbaar maar nu het genezen is, is duidelijk dat het linker oogje verloren is.

Volgens de oogarts hoeft dat oogje niet verwijderd te worden maar dat zal nog eens gecontroleerd worden als hij gecastreerd wordt en dat zal gebeuren rond 14 juli.

Normaal zouden we Marsi niet plaatsen voordat de operatie achter de rug is maar gezien we het zo zielig vinden dat hij hier zo alleen in een hok zit terwijl hij zo lief en sociaal is, willen we hem toch al de kans geven op een mogelijke thuis. Mocht iemand bereid zijn om Marsi te adopteren dan wordt uiteraard overeen gekomen dat we hem binnen enkele weken alsnog laten castreren en eventueel -indien nodig zou blijken- zijn blinde oogje laten verwijderen.

Marsi verdient een liefdevolle thuis! wie helpt hem??