Marsy

Marsy kwam al een tijdje als zwerver eten bij één van onze adoptanten. Probleem was dat de mensen op verhuizen stonden en de poes geen verzorging meer zou krijgen. Bovendien maakten ze zich zorgen in haar want ze hoorden haar luidruchtige ademhaling en merkten dat ze moeilijk at. 

Al gauw bleek dat Marsy een huispoes was geweest maar vertrouwen verloren had door haar gedwongen zwerversbestaan. En inderdaad: dit poesje had medische zorgen nodig. We lieten haar eerst bekomen zodat ze wat vertrouwen kon krijgen in haar nieuwe omgeving en de mensen om haar heen. Om haar alvast te helpen, gaven we medicatie om de tandontsteking waar ze vast en zeker mee kampte te behandelen.

Op 3 september, exact een maand na haar aankomst, was het dan zover. We konden haar mits wat gestribbel naar de dierenarts brengen. Haar tandjes werden getrokken en gereinigd wat echt wel nodig was: ze heeft nog amper tandjes over en er moesten veel wortelrestanten verwijderd worden. Dat zal dus alleszins al een heel pak comfortabeler aanvoelen.

Er was echter meer… De dierenarts opteerde om een echo te nemen omwille van haar ademhaling en daaruit bleek dat haar hart erg vergroot is. Daarom werd bloed genomen en gisterenavond kregen we reeds het resultaat: enorm verhoogde schildklierwaarden. Zodanig zelfs dat ze niet meer meetbaar zijn. We zijn dan ook dadelijk gestart met het toedienen van medicatie en binnen een tweetal weken moet er terug bloed genomen worden om te kijken of we op het goede pad zitten.

We hoopten zo dat Marsy nog een eigen thuis kon krijgen maar het ziet er naar uit dat de kans heel groot is dat ze een vaste bewoner zal blijven. We hopen dan ook dat Marsy wat financiële steun mag krijgen van een meter en/of peter. Ze zal het nog zeker goed kunnen gebruiken!