Morris

Morris verblijft al vijf jaar bij Het dierenthuisje. Hij leefde al enige tijd als zwerfpoes bij een bejaarde dame in de tuin waar hij was komen aanlopen in de hoop dat hij er eten zou krijgen.  De dame die hij aangeduid had als zijn verzorgster kon echter na enige tijd niet meer voor hem zorgen gezien ze naar een tehuis moest verhuizen. Ze wilde gelukkig de poes zomaar niet aan zijn lot overlaten.

Op dat ogenblik was Morris nog onderkomen maar dankzij wat medicatie en een onbezorgd leventje hier was hij snel opgeknapt.  Sinds mei 2018 komt hij al wat dichterbij en schoot hij niet meer dadelijk in paniek als we in de buurt kwamen.  Echter sociaal worden hier in de groep zit er voor hem net in want hoewel Morris zijn mannetje kan staan tegenover andere als het moet, dringt hij zich niet op.

Dat wil zeggen dat hij beter verdient. We zijn er immers zeker van dat hij zich veel gelukkiger zou voelen in een omgeving waar minder poezen huizen.  Hij moet wel de mogelijkheid hebben om buiten te gaan. Morris vertoeft immers graag in de buitenlucht? We denken zelfs dat een thuis waar hij een tuinhuis, berging of stal ter beschikking krijgt en zo zijn eigen gang kan gaan, hem nog meer zou plezieren. Mogelijk zal hij dan na een tijdje wel aanhankelijker worden naar zijn verzorgers en een stapje binnen willen wagen maar dat kunnen we niet garanderen.

Voor Morris zoeken we dus een thuis waar hij vrij kan zijn zonder al teveel rivalen die hem kunnen belagen.