Mowgli

23/05/2023: we kregen de melding dat Mowgli mag blijven bij het pleeggezin waar hij nu al twee weken verblijft.  Eind goed, al goed voor deze lieverd!

=============================================

09/05/2023: Mowgli logeert sinds een vijftal dagen bij een pleegmama waar Mowgli zijn leventje verder zal mogen zetten als alles goed verloopt. Het is een hele opgave en verantwoordelijkheid die best wat in- en aanspanning vraagt van de verzorger én de poes. Daarom is het van groot belang dat het haalbare kaart is voor beide partijen.  We duimen dat Mowgli zijn for-ever-home gevonden heeft!

=============================================

24/4/2023: Helaas heeft nog steeds geen enkele ernstige kandidaat zich gemeld om Mowgli te helpen.  Helaas is het nu echt heel dringend geworden. Voor het einde van deze week moeten we een alternatief vinden waar hij verder verzorging kan krijgen. De enige vraag die we gekregen hebben, is wat de adoptiekost is zonder enige andere interesse naar zijn behoeften. Hoewel we met plezier zullen blijven instaan voor zijn medische zorgen, mag dit niet de enige reden zijn om hem een thuis te bieden! Bij interesse om “Dyson” te helpen, stuur je aub een mailtje aan info@hetdierenthuisje.be en vermeld zeker ook jouw telefoonnummer zodat we kunnen bellen om meer uitleg te geven.

=============================================

Update 18 april 2023:

Ondertussen verblijft Mowgli , die inmiddels “Dyson” werd herdoopt, een dikke twee maanden bij zijn pleeggezin die geregeld met hem naar de accupunctuur gegaan zijn én die voor hem een wagentje gemaakt hebben waarmee hij zich heel vlot kan bewegen. Helaas zijn er wijzigingen in hun leefsituatie op til waardoor Mowgli nu een andere tijdelijke of permanente thuis moet vinden.

Dit is wat zijn pleegmama over hem schrijft:

“Ondanks Dyson zijn handicap, is hij best een zelfstandige kater. Hij is geen schoonkatje dat constant komt knuffelen. Op het eerste zicht is hij nogal een brompot, maar als je hem beter leert kennen en geduldig met hem bent, dan zal je ontdekken dat hij eigenlijk een hele lieve, maar door zijn verlamming, nogal onzekere kat is. Hij wil wel graag in de nabijheid zijn van mensen en aaitjes krijgen vindt hij heel fijn. Ook speelt hij heel graag met een touwtje, dat kan hij uren doen. Maar zijn favoriete activiteit is likjes geven, als je je hand geeft, dan begint hij een volledige schoonmaak-sessie!

Dyson kan momenteel niet zelfstandig plassen, dus het is nodig dat zijn blaas 3-4x per dag wordt geledigd. Dit kan in combinatie met een 9 to 5 job. Hij is gelukkig niet incontinent, dus houdt zijn plasjes meestal netjes in. Zijn grote boodschap kan hij wel niet inhouden. Hij is echter goed te “programmeren”. Door hem op regelmatige tijdstippen eten te geven, doet hij telkens op hetzelfde tijdstip zijn ochtendplasje en ook grote boodschap. Ik hou hem dan even boven het toilet en dan doet hij flink. Dus al bij al is hij best een propere jongen!

Ook is het goed om zijn achterpootjes dagelijks een paar keer te plooien, zodat zijn spieren soepel blijven.

Dyson kan alleen geplaatst worden, of bij een andere rustige kat(ten). Momenteel komt hij erg goed overeen met onze kat, maar hij vindt het niet leuk als deze kat te druk of te speels doet, want hij is nogal snel geïntimideerd omdat hij zich niet snel uit de situatie kan verwijderen. 

Met honden wordt hij het liefst niet geplaatst, daar moet hij niets van hebben!

Hij heeft ook een karretje waar hij af en toe in kan rondlopen, al moet dit telkens gebeuren onder toezicht!

Verder is het belangrijk dat hij ergens terecht komt met een gladde vloer, waar hij zich niet aan kan bezeren.”

Wie Dyson wil helpen aan een tijdelijke  of permanente thuis en hem graag ontmoet, brengen we in contact met het pleeggezin voor kennismaking. Helaas dringt de tijd en hopen we dan ook dat dit bericht massaal gedeeld zal worden.

Alvast hartelijk dank om hierbij te helpen!

====================================================================

Update 16/03/2023: We zijn weeral een maand verder na de laatste positieve berichten. Mowgli stelt het steeds beter maar de verlamming is er helaas nog wel. Het begint er steeds meer op te lijken dat hij nooit terug zal kunnen stappen of zelfstandig plassen. Gelukkig is dat voor Mowgli geen bezwaar om toch met volle teugen te kunnen genieten. Hij heeft dankzij zijn pleeggezin al goed leren omgaan met zijn handicap en is daar absoluut niet neerslachtig door. Integendeel!

Zijn pleegpapa maakte een rolwagentje op maat: schitterend werk en zo denkt Mowgli er ook over. Zijn pleegmama schreef ons dat het zo aandoenlijk was om hen er de eerste keer mee om te zien gaan. Hij had het blijkbaar meteen door dat hij kon “lopen” en wilde haast niet meer stoppen. Ook lieten ze ons weten dat ze Mowgli toch een andere thuis toewensen omdat de combinatie met hun hond niet ideaal verloopt. Mowgli is niet hondminded en ondanks zijn mindere mate van mobiliteit weet hij de hond toch te terroriseren. Maar geen nood want er zijn reeds kandidaat adoptanten die zich gemeld hebben en die er en volle voor willen gaan om deze lieverd een dierwaardig en zorgeloos leventje te gunnen.

========================================================

Update 19/02/2023: Alleen maar positief nieuws vanuit het nieuwe thuisfront van Mowgli!  Na elke acupunctuurbeurt lijkt hij het beetje bij beetje beter te doen. Zijn pleeggezin is in de wolken met Mowgli die al dik bevriend is ondertussen met hun andere poes én zelfs met de hond is er al vrede gesloten. Mowgli lijkt zich dus voorbeeldig te gedragen. Elke week weer kijken we uit naar hun berichten en foto’s.

========================================

Update 13/02/2023: Weer een stapje verder: Mowgli maakt na de tweede acupunctuurbeurt nog steeds vooruitgang. Nu hij bij het pleeggezin in kundige en liefdevolle handen verblijft, houden we hem daar onder onze hoede.  Eens de behandelingen wat verder gevorderd zijn en we meer zicht hebben op de verdere prognose bekijken we zijn kansen voor adoptie.

De volgende behandeling is voorzien voor woensdag 15 februari. Al onze hoop is gericht op de acupunctuur behandelingen én Mowgli’s doorzettingsvermogen.

==================================================

Update 10/02/2023: gisteren ging Mowgli voor de tweede keer naar de acupunctuurbehandeling. De dierenarts was zeer blij om te zien dat hij al zo snel na de eerste behandeling vooruitgang had geboekt. Het moet gezegd dat hij heel goed verzorgd wordt bij zijn pleeggezin: hij krijgt er massages en natuurlijk ook veel aandacht én het gezelschap van hun eigen poes waardoor hij sowieso ook wat extra beweging krijgt.

We blijven dus duimen voor een mooie afloop!

Een genietende Mowgli na een vermoeiende dag…

===============================================

update 8/2/2023:

Schitterend nieuws over Mowgli! Gisterenmiddag ging hij voor de eerste keer naar de dierenarts te Kontich die gespecialiseerd is in acupunctuur. ze was voorzichtig positief maar gaf toch aan dat hij goede kans maakt om van de verlamming af te geraken. Het feit dat we twee dagen later al terug moeten komen, is een goed teken!

Nog meer prachtig nieuws is dat gisteravond een pleeggezin met hem kennis kwam maken en besloot om hem onder hun vleugels te nemen.  Niet alleen zal hij er veel meer aandacht krijgen. Zij wonen ook in Antwerpen wat maakt dat Mowgli nu veel dichter bij Kontich verblijft voor de verdere behandeling.

We duimen voor deze lieverd en zijn uiteraard heel dankbaar dat deze dierenvrienden hem ondertussen willen verzorgen en verwennen.

=================================================

De geschiedenis herhaalt zich… Mowgli is , net zoals Jessie, verlamd binnen gebracht bij de dierenarts nadat ze op straat gevonden werd. Hij bleek een breuk van het staartbeen te hebben waardoor hij dus niet meer kon stappen. De dierenarts hield hem enkele weken in de praktijk om te zien hoe hij zou evolueren maar natuurlijk moest de breuk eerst fixeren. Helaas kan zo’n breuk niet operatief verholpen worden zodat er niets op zat dan geduldig te wachten en in tussentijd hem zo goed mogelijk te helpen.

Dagelijks werd hij uit de bench gelaten en door middel van een handdoek onder zijn buik overeind geholpen. Op dat ogenblik deed hij dan zijn behoefte. De vaste ontlasting doet hij perfect en hij wacht ook echt tot hij hulp krijgt om overeind te staan. Wat betreft het plassen is er ook een grote vooruitgang:  ook daar is hij zo te merken niet verlamd maar het probleem is natuurlijk dat hij dat niet op commando doet.  Tot voor kort werkte de dierenarts met een sonde die was aangebracht in de urineleider en die dan drie maal daags werd geledigd maar die is ondertussen verwijderd om te kunnen zien of Mowgli dit ook zelfstandig kan ophouden en dat blijkt dus positief te zijn. Om echter te voorkomen dat hij een overloopblaas zou krijgen door niet tijdig te plassen of dat hij in zijn eigen plas zou zitten, wordt momenteel nog zijn blaas handmatig geledigd.

Het grootste probleem én ook vraagteken blijft of Mowgli ooit nog zal kunnen stappen.  Hij heeft inmiddels een maand doorgebracht bij een pleeggezin waar hij aanzienlijk vooruitgang boekte. Zij masseerden zijn pootjes en hij heeft duidelijk aan kracht gewonnen. Dinsdag 7 februari mag hij voor de eerste keer voor een acupunctuurbehandeling naar specialiste Geertje Van Gompel. Dan zullen we hopelijk van haar vernemen of ze er al dan niet een goed oog op heeft.

We hebben Jessie zo’n vier jaar hier verzorgd met haar verlamming en konden haar toen goed onderbrengen bij lieve dierenvrienden die ervoor kozen om haar in hun gezin op te vangen.  Zij konden Jessie uiteraard met veel meer aandacht omringen wat haar alleen maar vooruit hielp. Gezien we onderbemand zijn en daarbovenop hat aanzienlijke aantal dieren dat wekelijks toekomt, zijn we erg terughoudend om Mowgli hier op te vangen. We hebben een rolwagentje voor hem waar hij graag mee rent maar ook dat vraagt wat opvolging.

We weten dat hij een schat is, jong, speels en graag veel aandacht krijgt. Bovendien komen de massages en wandelingetjes waarbij hij hulp moet krijgen hem zeker ten goede. We zullen uiteraard ons uiterste best voor hem doen maar we weten gewoon dat hij veel beter zou zijn in een gezin waar er meer tijd en aandacht voor hem kan gemaakt worden. Daarom doen we toch een oproep naar een mogelijk pleeggezin of zelfs thuis voor deze gehandicapte lieverd.

Met veel plezier zullen we de medische opvolging doen in samenspraak met zijn nieuwe verzorgers. Voor ons is het belangrijkste dat hij in goede handen is zodat we hem alle kansen kunnen geven op een mooi leven.

Wie zich geroepen voelt, mag alle vragen mailen naar info@hetdierenthuisje.be

We duimen en Mowgli houdt zijn pootjes gekruist!