Nimu & Mira

Voorlopig leggen we de zoektocht naar de ideale thuis voor Nimu en Mira even stil. Erg plots begon Nimu te manken en na onderzoek, zelfs met RX, kwam geen duidelijkheid van de oorzaak. Het wisselt zich sterk af van dag tot dag dus hebben we besloten om eerst verder te onderzoeken wat het probleem kan zijn. in tussentijd worden ze beiden even als vaste bewoners aanzien.

Onze excuses aan iedereen die voor hen reageerde. Mochten we alsnog besluiten dat ze kunnen verhuizen dan nemen we vast en zeker terug contact.  Het is mogelijk dat Mira binnenkort apart kan verhuizen of met een andere soortgenoot gezien ze nu ook andere vriendjes gemaakt heeft ondertussen.

===================================================================

Nimu is een gecastreerde kater, geboren in april 2019. Hij kwam toe met een groepje achtergelaten zwervers maar blijkt heel sociaal te zijn nu hij tot rust is gekomen. Nimu is ook heel sociaal met soortgenoten en kan met honden die hem niet achterna zitten. Hij heeft zeker een tuin nodig en liefst ook een soortgenoot. Hij komt immers uit een groep poezen.

Toen Nimu enkele dagen later gezelschap kreeg van Mira, een gesteriliseerd kattinnetje (° 06/2017) zagen we hem helemaal open bloeien. Kopjes geven aan mekaar, dicht bij mekaar kruipen… het is prachtig om te zien hoe deze twee het met mekaar kunnen vinden.

Daarom zou het mooist zijn als ze ook samen een thuis kunnen krijgen. Nimu is heel lief en sociaal. Mira is ook heel lief maar in het begin eenkennig. Zij vraagt dus wat meer tijd van haar nieuwe mensen om los te komen. Aan de andere kant is ze hier ten opzichte van vaste vrijwilligers ook al socialer geworden. We zijn er dan ook van overtuigd dat ze in een rustige omgeving snel zal open bloeien, mede dankzij haar vriendje Nimu.