Nonaa

02/05/2016: Helaas hebben we vanmorgen Nona moeten afgeven. Na een periode van opflakkering nadat de schildkliermedicatie was aangeslagen, was ze sinds een tweetal dagen terug minder vrolijk. We merkten dat ze nu snel achteruit ging en helaas kreeg ze nu ook last van de nieren.

Vanmorgen stopte ze met eten en drinken en hing ze boven de waterpot; een duidelijk teken van nierfalen en de volgende stap zou een blokkage zijn die erg pijnlijk is. We hebben haar van die lijdensweg gelukkig kunnen vrijwaren. Nona is nu naar haar vrouwtje gereisd waar ze terug haar oorspronkelijke naam zal horen die wij nooit gekend hebben.

=============================

Nona is één van de elf poezen die door het overlijden van haar baasje bij Het dierenthuisje terecht kwam. Zij was de enige van wie er geen papieren gevonden werden waardoor we geen naam, noch leeftijd van haar kenden. We hebben haar “Nona” genoemd naar “No Name” en haar leeftijd wordt geschat op 12 jaar.

Haar tandjes waren dringend aan verzorging toe alsook haar gehoorgangen en dat werd allemaal op 31 maart in orde gebracht. Na die ingreep voelde ze zich opgelucht en ondertussen -amper 6 uur na de operatie- genoot ze languit in de zetel.

Net als haar lotgenoten is zij een hele lieve en zachtaardige poes. Gezien haar leeftijd en haar medische toestand die we nog even verder wilden opvolgen, hebben we gewacht om haar te herplaatsen maar nu blijkt dat haar gezondheid stabiel is en ze toch wel nood heeft aan meer aandacht hopen we dat ze alsnog een eigen liefdevolle thuis mag krijgen.  Ze is weliswaar sociaal met honden en soortgenoten maar kan evengoed als enige poes leven in een gezin… als ze maar verwend wordt.