Nora

25/03/2022:   Ondertussen was Nora zodanig open gebloeid en was ze een vinnig, speels poesje geworden. Aaien konden we haar nog niet maar toch stal ze het hart van haar nieuwe personeel. Jawel, Nora mocht verhuizen. Ze heeft wat tijd nodig gehad om in die nieuwe omgeving weer aan te passen maar het gaat ondertussen prima met haar.  Hoe prachtig toch!  Hopelijk mag ze nog lang genieten want ze heeft al zeker twee levens opgebruikt.

===============================================================

Je herinnert je Nora toch nog? Het poesje dat twee keer aangereden werd? Het zag er eerst allemaal niet erg positief uit maar we bleven hoop houden en probeerden haar erdoor te krijgen. Ze vertoefde even bij een pleeggezin in de hoop dat ze daar zou open bloeien want alles leek erop dat ze een zwaar trauma had overgehouden aan het verhaal. Helaas was dat niet de juiste zet want Nora leek er nog meer stress te hebben en dat liet ze merken door alles onder te plassen. Toen Nora terug kwam bleek echter dat ze zo goed als niets zag. We hadden er het raden naar wat de oorzaak kon zijn.

We besloten haar met rust te laten en haar in onze woonkamer op te vangen waar ze na een dag of drie onder de zetel te vertoeven wonderbaarlijk open bloeide. Eerst heel schuchter maar wel ging ze vanaf het begin  proper op de kattenbak. En kijk nu hoe Nora straalt! Ze eet als de beste en wat prachtig is om te zien: ze speelt erop los! Stilaan begint ze ook met andere poesjes samen te spelen. Mensen vindt ze toch nog altijd eng behalve dan wanneer het op eten aan komt. Dan loopt ze al niet meer weg als we haar passeren.

Nora is weer zo’n poesje waarvoor we Het dierenthuisje 17 jaar geleden hebben opgestart.  We zijn enorm blij dat ze het gehaald heeft en dat ze nu een knusse Kerst bij ons kan doorbrengen! Geniet mee:

===================================================================

 

Nora heeft een bijzondere engelbewaarder; althans we hopen dat die aan haar zijde blijft staan!

Op woensdag 3 4 november werd Nora gewond binnen gebracht door de mensen die het zagen gebeuren hoe zij twee maal aangereden werd.  Twee auto’s heeft ze overleefd maar natuurlijk had ze kwetsuren. Wonderbaarlijk bleef het bij letsels aan het hoofdje en in de mond. Zo bleek na het nemen van RX-en. Toch was het bang afwachten of er geen inwendige bloedingen meer schade zouden verrichten in de volgende dagen maar nu we een weekje verder zijn, kunnen we gerust zijn dat dit niet meer het geval zal zijn.

Wel heeft Nora een trauma opgelopen. Hoe haar eigenlijke karakter is, weten we natuurlijk niet. Dat zal later pas blijken zodra ze die eerst shock wat teboven is gekomen.

Toen we haar zagen toekomen, dachten we dat ze een kitten was van ca 5 maanden maar na controle door de dierenarts bleek dat ze een jaar of drie moet zijn. De sukkel heeft dus blijkbaar wel meer pech gehad in haar jonge leventje en heeft mogelijk te weinig voedingsstoffen gekregen als kitten waardoor ze zo klein en fijn is gebleven. Zeker is alvast dat Nora noch gechipt, noch gesteriliseerd is dus een thuis zal ze vermoedelijk niet gekend hebben.

Momenteel kunnen we Nora goed benaderen en aaien maar ze blijft in eerste instantie wel angstig. Toch begint ze aardig te genieten eens we haar wat langer strelen.

Dit lieverdje heeft alvast een speciale engelbewaarder… hopelijk krijgt ze ook wat steun van een bijzondere meter en peter…

Wie Nora wil helpen, kan dit doen door een centje voor haar te storten op rek.nr. BE78 6528 1125 0286 of via Paypal  Uiteraard zou ze zeker ook vereerd zijn met een meter of peter die haar maandelijks steunt. Voorlopig blijft ze alleszins bij ons maar wie weet kan ze nog een liefdevolle thuis krijgen eens ze helemaal gerecupereerd is!