Ozy

Ozy

 

Update 13/10/2018:

We hebben een spannende week achter de rug, want onze grote vriend Ozy was ziek !
Hij wilde niet meer eten, wat we van onze grote snoeper niet gewoon zijn, en lag de hele dag kortademig in de stal te slapen. Na een bezoek van de veearts bleek dat hij een flinke ondertemperatuur en pijn in zijn maagstreek had. Daarvoor heeft hij dan ook medicatie gekregen.

In het begin wilde Ozy nog steeds niet eten en haalde zijn neus op bij alles wat we hem aanboden, zelfs de zoetste broodjes en appels wilde hij niet, terwijl hij er anders zo dol op is. Wel wilde hij weer uit de stal komen om van de zon te genieten. Dus hebben we de veearts nog eens langs laten komen. Deze heeft hem extra antibiotica gegeven en een kuur. Die sloeg gelukkig aan. Stukje bij beetje begon hij weer te eten en zijn streken terug te krijgen, zoals een vrijwilliger opgesloten houden in de voederstal.

Op dít moment zit Ozy nog steeds aan de antibiotica en het is goed te merken dat het hem enorm bevallen is, die extra zorg en aandacht krijgen. Want als het op zijn medicatie geven aankomt, blijkt Ozy een heel kieskeurig varken te zijn dat elke dag een nieuw smaakje wil. Hoewel de medicatie zelf geen smaak heeft, staan hier nu potten appelmoes, jam, pindakaas en appelstroop open en is het elke dag weer afwachten waar hij nu weer trek in heeft. Maar dat doen we graag, want het is heerlijk om hem terug de oude te zien worden. Vandaag gooide hij al weer de waterbak om om een modderbad te nemen.

=======================================================

Ozy werd afgestaan wegens verhuis. Deze volslanke jongen die 4 jaar is op het ogenblik van aankomst leefde binnen en had niet veel buitenruimte ter beschikking. Logisch dan ook dat hij veel te zwaar is; hij had niet voldoende beweging.

Het is wel een feit dat hij enorm sociaal is met mensen maar hier speelt in zijn nadeel dat de sukkelaar nooit soortgenoten gewend is geweest en zich dus helemaal niet weet te verdedigen.

De grotere varkens lijken hem goed te aanvaarden maar met de twee kleinere en vinnigere dames Knora en Flora krijgt Ozy het erg te verduren. Een reden temeer om direct aan de vergroting van de ren te beginnen dit weekend zodat Knora en Flora daarheen kunnen verhuizen. Ze pesten immers alle grotere en vooral loggere soortgenoten en hebben er plezier in om hen de stuipen op het lijf te jagen. Ozy heeft zelfs wonden van hen.

We moeten dus met man en macht dit weekend werken aan de nieuwe ren zodat dit ophoudt! Ook jij kan helpen door de handen uit de mouwen te steken!!!