Paddy

10/04/’22: vanavond vonden we Paddy levenloos terug in de pergola onder de tafel. Niets deed ons eerder vermoeden dat Paddy zich niet goed voelde. Er was eigenlijk helemaal niets te zien dus heeft ze vermoedelijk een hartslagaderbreuk of dergelijke gekregen. Enkel Prisca is nu nog overgebleven van dit groepje.

===============================================

Paddy en haar zusjes Petra, Pansi en Prisca kwamen samen toe met hun mama én nog vier stiefbroertjes en –zusjes. Paddy was toen zo’n tien weken oud en werd goed verzorgd door mama die zodanig toegewijd was dat ze nog vier extra kittens groot bracht. Ze verbleven maar liefst tot hun vier maanden bij mama maar toen werd ze het beu en kreeg ze dankzij een adoptant haar verdiende rust in een liefdevolle omgeving.

Helaas waren haar eigen kittens –allen schildpadkleurig- wat schuwer en kon slechts één van hen, Prisca, een nieuwe huiselijke thuis krijgen. De andere drie waaronder Petra bleef bij Het dierenthuisje. Het zijn verre van knuffelpoezen en gaan nog steeds lopen als ze menselijke aandacht voelen naderen.  Vermoedelijk was de papa een bange zwerver terwijl mama Loes ongesteriliseerd op straat was gedumpt als zeer lieve sociale poes.

Maar geen nood! Het drietal stelt het prima en geniet van de vrijheid die ze hier krijgen. Naar soortgenoten zijn ze heel sociaal uiteraard want ze zijn in een groep opgegroeid.

Het ziet er niet naar uit dat dit drietal nog ooit zal verhuizen naar een adoptiegezin dus bestempelen we ze als vaste bewoners.