Pluche

Diep bedroefd moeten we melden dat Pluchke ingeslapen werd. We hebben haar zo lang mogelijk nog proberen te gunnen en dat lukte ons heel aardig. Helaas kwam nu plots een einde aan haar genieten… een zeer pijnlijk en moeilijk te aanvaarden afscheid voor ons als toegewijde verzorgers van een kranig poesje dat haar dankbaarheid dagelijks toonde. Een bijzondere ster aan de hemel die we nog lang met weemoed zullen groeten.

========================================

Update 16/05/2017:

Helaas bracht het bezoek aan de oncoloog vanmorgen geen verlichting. Het gezwel is niet met chemo of andere middelen te bestrijden.

Pluche heeft zich wederom perfect gedragen en was ook weer blij thuis te komen. Ze begon dadelijk te eten van de geweekte brokjes die we bereid hadden tegen haar thuiskomst. Nu we weten dat er geen weg naast is, hebben we besloten de pijnstilling op te drijven zodat ze zeker geen pijn heeft. De twee laatste dagen was ze erg achteruit gegaan: ze lag niet meer op de loer naar vogeltjes en hield zich meer afzijdig maar vandaag lijkt ze weer wat beter.  Vanmiddag nog rende ze door de tuin achter een veel te snelle gevleugelde prooi. We durven dus niet te zeggen wanneer het moment daar zal zijn dat ze onze hulp nodig zal hebben teneinde niet te moeten afzien. Wel zijn we ervan overtuigd dat Pluchke ons dat zal duidelijk maken net zoals ze nu laat zien dat ze ondanks het ongemak in haar mond nog geniet.

Dank aan iedereen die zo meeleeft met deze lieverd!

=====================================

Update 13/05/2017:

Dank voor alle reacties die we kregen om Pluche naar de oncoloog te brengen op dinsdagochtend! Inmiddels is afgesproken met een bereidwillige chauffeur. We hopen dat de onderzoeken positief nieuws mogen brengen voor deze lieverd! 

========================== 

Update 12/05/2017: Nieuwe hoop voor Pluche??

We zoeken hulp om Pluche op dinsdagochtend 16 mei tegen kwart voor 9u naar Hasselt te brengen voor onderzoek door een specialist Oncologie in Hasselt. Wie wil aub rijden!?

Omdat Pluchke nog steeds zo opgewekt is, blijft eten en geniet, hebben we het er erg moeilijk mee om ons neer te leggen bij het verdikt dat er niets aan haar toestand te veranderen valt en we haar binnenkort zullen moeten afgeven omdat ze haar mond niet meer dicht zal krijgen vanwege de grootte van het gezwel.

Daarom gingen we toch even verder te rade en zo kwamen we uit bij een gespecialiseerd dierenarts in oncologie die bekend staat als pionier  in zijn vak. Hij wil Pluche zelf onderzoeken en dat gebeurt aldus dinsdagochtend. Probleem is dat we helaas zelf niet kunnen rijden omdat we rond die tijd nog heel druk zijn met de ochtendzorgen van alle bewonertjes. Wie wil helpen aub?! Stuur een mailtje aan info@hetdierenthuisje.be

=====================================

Update 25/04/2017:

Allereerst dank aan iedereen die zo meeleeft met Pluchke! We kunnen enigszins opgelucht melden dat de lieverd tot nog toe baat heeft bij de pijnstillers en dat ze nog intens geniet. Ze maakt nog steeds haar wandelingetje op haar gezapig tempo door de tuin, zit nog steeds te wachten op knuffels waar we haar ook passeren, heeft nog altijd smaak van haar eten en koekjes én slaapt steevast tussen haar verzorgers.

Hopelijk kunnen we nog lang deze positieve toon aanhouden!

================================================

Pluche kwam naar ons toe via onze collega’s van het Blauwe Kruis omdat ze zich geen raad meer wisten met haar medisch probleem.

Toen ze bij hen toekwam wegens overlijden van haar baasje had ze immers enkele wonden op haar rug die zeer slecht tot niet wilden genezen.

Pluche leek eerst erg goed te bekomen en voelde zich zeer snel volledig thuis. De wonden werden steeds kleiner en we waren euforisch dat Pluche weldra een eigen thuis zou kunnen krijgen. Wat wensten we haar een eigen knusse thuis toe! Zo lief en aanhankelijk als ze was, verdiende ze dat ten volle. Bovendien is ze heel sociaal met zowel soortgenoten als honden. 

Helaas werd die hoop op adoptie in de kiem gesmoord toen we merkten dat er plots een opflakkering was van wonden. Even later leek de sukkel ook mondproblemen te krijgen en toen we dat door de dierenarts lieten onderzoeken, kregen we een slag van de hamer. Een gezwel vormde zich onder haar tong. Op tijd van een week zagen we het groeien niettegenstaande de medicatie die het eerder moest inperken. Uiteindelijk werd een biopt genomen van zowel een wonde op haar flank als het gezwel onder haar tong en vandaag 28/4 kregen we het trieste nieuws dat het gezwel onder de tong een erg kwaadaardige tumor is. De dierenarts liet bij het laatste onderzoek al verstaand dat het gezwel absoluut niet weg te halen is en dat het er niet goed uit zag maar dit hadden we toch niet verwacht.

De resultaten van de flank hebben we nog niet toegekregen, maar dat is eigenlijk niet meer van groot belang. Dit gezwel in haar mondje is het levensbedreigende want het groeit zeer snel en zal haar steeds meer last berokkenen bij eten, drinken enz. Plucheke houdt zich sterk, slaapt veel maar maakt gebruik van elke gelegenheid om aandacht te vragen. Het kwijlen wordt natuurlijk steeds erger, maar wat met de pijn?

Vandaag nog gaan we met haar naar de dierenarts om de toestand nog eens te bekijken en te overleggen welke pijnstilling we nog kunnen geven om haar comfortabel te houden zolang het mogelijk is. Uiteraard gaan we haar niet laten afzien maar we willen haar zeker nog de kans geven om nog te genieten.

Misschien gaat het nog maar om dagen, hopelijk weken of maanden… toch doen we een oproep aan iemand die haar meter of peter wil zijn om haar te sterken in die moeilijke tijd die ó zo belangrijk is.