Pluske

Pluske heeft het grote geluk getroffen dat hij hart wist te stelen van een vrijwilliger die hem nu een liefdevolle thuis schenkt. Alle aandacht voor hem!

===============================

Ondertussen is Pluske helemaal opgeknapt en zijn hartje wordt nu ondersteund door gerichte medicatie waar hij het heel goed mee doet. Plus gaat nog graag wandelen en krijgt vooral ook graag héél veel aandacht. Zodra hij mensen ziet, loopt hij achterna in de hoop dat hij gezien wordt. Bono, de Maltezer des huizes wil hem niet accepteren en dat maakt dat Pluske vaak niet binnen mag en verjaagd wordt terwijl hij zo graag bij ons zou zijn. Daarom hebben we besloten om voor deze lieverd nog een thuis te zoeken.

Pluske mag dan wel 14 jaar zijn; hij kan zeker nog een tijdje mee! Je zou het hem absoluut niet aangeven. Zijn pootjes zijn nog heel flexibel! Het enige wat hij nodig heeft, is zijn hartmedicatie. Wie gunt deze lieverd nog wat liefde in een warme omgeving?

=================================

Plus kwam vandaag toe samen met lotgenoot Rambo, een poes van zeven jaar oud. Samen werden ze afgestaan omdat hun baasje naar een tehuis moest verhuizen. Helaas bleek de eigenaar al langere tijd niet echt meer in staat om naar behoren voor de dieren te zorgen met als gevolg dat vooral Plus dringend zorgen nodig had.

De dierenarts kwam net langs nadat hij toekwam en al gauw wisten we dat Plus er niet alleen vuil bijliep en een erg indringende geur bijhad.  Hij had ook nog erg rotte tanden en hartruis. Dat zijn alvast de eerste vaststellingen. Zijn vacht is erg dun wat een vermoeden doet rijzen van ziekte van Cushing maar dat zal bloedname duidelijk moeten maken. Voorlopig laten we hem eerst bekomen en verdere onderzoeken volgen daarna.

Onze vaste hondenkapster van Dierenhoekske uit Retie was direct bereid om Plus vanmiddag te komen verzorgen. De stank was niet te harden dus een knip- en wasbeurt was niet uit te stellen. Hij heeft er trouwens blijkbaar van genoten!  Uiteraard is de kleine Yorck nog wat onwennig in de nieuwe omgeving maar dankzij de goede zorgen van alle vrijwilligers krijgt hij alvast veel aandacht en liefdevolle zorgen.

Of Plus nog ter adoptie zal kunnen komen, zal afhangen van het verdere verloop van zijn gezondheid. Dat moeten we dus nog even afwachten. Voorlopig wordt hij opgenomen bij de vaste bewoners en hoopt hij de steun te mogen krijgen van een peter/meter…