Pooh

Tiger en Pooh kwamen als broertjes in juli 2010 bij Het dierenthuisje terecht. Ze waren toen één jaar oud en tot dan gans hun leven in een bench doorgebracht. Jazeker, sinds hun geboorte werden deze twee stakkers in een bench gezet want de huisbaas mocht niet weten dat er poezen waren. Het is ongeloofwaardig hoe lief deze katertjes bleken! In het begin waren ze wat teruggetrokken want ze kenden tot dan enkel de omgeving van hun bench en één persoon die hen eten gaf, maar toen ze hier vrij rond konden lopen, zijn het echte poezen geworden. Deze jongens moesten dringend wat spieren krijgen want dat hadden ze door al het stil zitten totaal niet ontwikkeld. Door het spelen, springen en rennen als elke “normale” poes kwam dat helemaal in orde.

Eerst dachten we dat ze samen zouden moeten blijven vanwege hun verleden maar al gauw zijn ze hier elk hun eigen gang gegaan. Pooh is inmiddels helemaal open gebloeid. De eerst magere poes zonder spieren is nu opgegroeid tot een mooie volle jongen die graag rent, speelt en aandacht krijgt. Hij heeft echter wel iets overgehouden van de lange opsluiting en dat is een minder goede achterhand. Dat kan echter nog beteren als de spieren nog meer ontwikkelen en op die manier de beenderen gaan steunen. Hij heeft er echter zelf geen problemen mee!

Ondanks zijn lieve karakter, was Pooh na vier jaar nog altijd niet geadopteerd gezien hij zich nooit laat zien als er vreemde mensen komen. Pooh is immers heel eenkennig; zodra hij zijn vertrouwen geeft dan struikel je over hem maar dat moet je dus verdienen. De enige mensen, behalve wij als vaste verzorgers, die hem kennen zoals hij is, is ons oppasgezin dat de dieren verzorgt als wij afwezig zijn. Zij hebben dan ook besloten om Pooh bij zich te nemen maar dat kan niet zo lang hun oudste poes er is. Zij zou die verandering niet appreciëren en zo werd afgesproken dat we Pooh in tussentijd als vaste bewoner aanzien totdat hij welkom is op zijn nieuwe stek bij mensen die hij al heeft leren vertrouwen.