Pop

Hoe triest: enkele maanden na de oogoperatie vertoonde Pop plots evenwichtsstoornissen. Het lukte ons helaas niet om hem te pakken na zijn slechte ervaring toen zijn oogje verwijderd werd. Alle vertrouwen in mensen dat hij opgebouwd had, was verdwenen als sneeuw voor de zon.  Gedurende meer dan een maand hebben we getracht om hoogte te krijgen van waar hij zich wanneer schuilhield in de hoop dat we hem toch zouden kunnen pakken maar tevergeefs. Hij was ons altijd te snel en te slim af. Anderzijds bleek al gauw dat Pop slachtoffer was van neurologische Fip en hoewel er nu dan wel een medicijn voor bestaat is het behandelen van zo’n angstig poesje quasi onmogelijk. Ten eerste moet de medicatie de eerste week ingespoten worden wat sowieso enorm stressvol zou zijn, temeer omdat die injecties pijnlijk zijn. De kans dat dit zou lukken én zijn gezondheid ten goede zou komen, was heel erg klein.

Met pijn in het hart maar met het nodige verstand besloten we Pop te laten genieten zolang het dierwaardig was en helaas is daar op dinsdag 16/8 een einde aan moeten komen.  Hij liet zich benaderen en al gauw bleek dat het een gevolg was van de verlamming die doorzette.  Pop werd zo snel mogelijk uit zijn lijden verlost; het einde van een bijzonder poesje dat door onbekende reden bij ons terecht kwam.

==================================================

Pop is een katertje dat zomaar ineens bij ons kwam aanwaaien. Hoewel we zijn ‘vleugeltjes’ nog niet ontdekt hebben, was hij er ineens. Een van zijn oogjes was uitgedroogd en ontstoken en konden we niet meer redden. Ook kreeg hij een volledige tandverzorging en nadat hij een paar dagjes rustig had kunnen bekomen in de unit, loopt hij nu vrolijk rond tussen de andere poezen. Pop is nog vrij schuchter maar hij geniet wel van al het lekkers dat we hem toestoppen. Stap voor stap proberen we zijn vertrouwen te winnen. Wie dit katertje een warm hart toedraagt en graag meter of peter zou worden, mag altijd een mailtje sturen naar aline@hetdierenthuisje.be.

Pop vóór de oogoperatie: