Porta

Update 02/07/2018:

Porta had al enige tijd last van haar mondje. Haar vacht klitte omdat ze zichzelf niet meer kon verzorgen en het ergste van al… we kregen haar niet te pakken! Toch is ze al erg verbeterd in haar houding ten aanzien van haar vaste verzorgers maar volle vertrouwen heeft ze nog steeds niet. We probeerden haar in tussentijd dan maar te helpen met medicatie zodat het probleem niet nog groter zou worden maar nu moest het gewoon lukken. Na dik een maand hopen dat ze eens ergens zou liggen waar we haar zo rustig mogelijk zouden kunnen pakken, moesten we doorzetten . het zou het beetje vertrouwen dat ze in ons had schaden maar we konden haar ook geen pijn laten lijden.

Op zondag 30/6 was het zover! we konden haar in een kleinere ruimte lokken met eten en eigenlijk viel het pakken dan nog wel mee. Leuk was het niet, noch voor haar, noch voor ons maar we wisten dat ze de volgende dag verlost zou worden van veel miserie. Voor de nacht hebben we haar in één van de units gezet samen met Katty die we ook min of meer op dezelfde manier konden verrassen. 

Maandagochtend moest ze dan de transportmand in. Weer stressen maar rond de middag was ze alweer thuis en profiteerden we van het feit dat ze haar roes uitsliep om haar een fikse scheerbeurt te geven. Ze ontwaakte even later als een fris geschoren Porta zonder pijnlijke tandjes. Helaas was niet gans het mondprobleem te wijten aan de tanden. Er was een gezwelletje en ontsteking merkbaar. Er werd dan ook bloed genomen en ingestuurd naar het labo. Hopelijk wordt dit niet een volgend groot probleem en kan ze nu pijnvrij genieten.

Vandaag, dinsdag 2/7 loopt ze vrolijk rond. Ze is duidelijk opgelucht dus voorlopig alles dik in orde!

Wie Porta wil steunen bij deze medische ingreep, is heel welkom om een bijdrage te storten op rek.nr. BE78 6528 1125 0286. Haar ingreep bedraagt 189,95€ 

==========================================

Porta werd aan de poort gedropt op 21 augustus 2015. We vonden haar samen met haar drie kittens in een vliegtuig-transportkoffer. De dieren zaten in hun uitwerpselen waaruit we konden concluderen dat ze niet ’s ochtends daar werden afgezet, dan wel eerder de avond daarvoor maar dan heel laat gezien we ’s avonds laar nog een controleronde doen.

Al gauw bleek dat het om erg bange dieren ging die niet gesocialiseerd waren. De kittens waren ca 12 weken dus al erg groot om nog te socialiseren met mensen. Zij konden na sterilisatie/ castratie gelukkig terecht bij iemand die ruimte had in een stalling. Daar konden ze hun vrije leventje verder zetten.

De mama moesten we langer in het oog houden want zij had medische zorgen nodig. Zo goed en zo kwaad mogelijk verzorgden we de doodangstige poes die zelfs al plaste van angst als we nog maar in de buurt kwamen. Uiteindelijk lieten we Porta in de groep zodat ook zij haar vrijheid kon terug vinden maar toch in een beschermde omgeving bleef voor mocht ze medische nog problemen krijgen.

Stilaan kwam ze tot rust en begon ze ons zelfs te vertrouwen. Als het eten werd rond gebracht dan kwam ze al af en bleef ze tot op enkele meters van ons zitten.

Toen we haar plots erg ziek op het terras zagen zitten begin februari ’17 moesten we haar te pakken krijgen. Het was geen eenvoudige opdracht maar het lukte wat al een teken aan de wand was: Porta was nu wel erg ziek. Net nu de winter stilaan afliep, was het haar toch teveel geworden. Gelukkig kregen we haar er bovenop maar gedurende een dikke week hebben we haar apart gehouden in een kamer en moesten we haar elke avond pakken om te verzorgen. Telkens was het een hels moment zowel voor haar als voor ons maar ze is erdoor geraakt. We hebben na afloop van die stressperiode de deur open gezet en ze nestelde zich in de Snoezel waar ze enkele weken later nog steeds verblijft. Ze lijkt geen zin te hebben om naar buiten te gaan.  Op zich mooi want dan kunnen we haar medische toestand beter opvolgen.

Hopelijk komt de Lente snel en kan ze terug van het zonnetje genieten. Het zal voor alle beestjes (én hun personeel) een hele herademing zijn!