Pussy

07/05/2018: Helaas hebben we Pussy niet meer kunnen helpen en is ze gisteren overleden. We namen de beslissing om haar aan een bakster te leggen omdat ze zelf aangaf dat ze nog sterk genoeg was: ze at nog goed en reageerde vrolijk op knuffels. Vrijdagavond waren de berichten van de dierenarts erg positief: de bakster leek haar goed te doen. Zaterdagochtend zou ze dan naar huis mogen komen maar toen kwam rond 10 uur het slechte nieuws dat Pussy een zware epilepsie aanval had gekregen. Ze kreeg dadelijk de nodige zorgen toegediend maar toen ze in de namiddag opnieuw een aanval kreeg, werd deze fataal. 

Het doet ons erg pijn dat ze bij de dierenarts overleden is terwijl we altijd trachten om het afscheid zo rustig mogelijk en in eigen omgeving te laten plaats vinden. Dit gebeurt ons zeer zelden maar nu we toch eens de beslissing namen om haar de kans op recuperatie dankzij het infuus niet te ontnemen, is het verkeerd afgelopen. We troosten ons met de woorden van de dierenarts: ze was rustig bij haar en genoot van de aandacht. Pussy is nu herenigd met haar vrouwtje en haar gezel, het hondje Simba waarmee ze in 2014 bij ons introk.

=====================================

04/05/2018: Sinds enkele dagen merkten we dat Pussy haar anders ging gedragen. We besloten gisteren bloed te laten nemen en helaas kregen we vandaag geen al te best verslag van het labo. Haar niertjes vertonen ernstig afwijkende waarden. Omdat ze zelf niet aangeeft te willen opgeven, besloten we haar bij de dierenarts aan het infuus te laten leggen voor vierentwintig uur. We hopen dat de spoeling van de nieren haar goed zal doen waarna we haar mogelijk kunnen helpen met gerichte medicatie.

Het is nu afwachten en vooral duimen voor deze lieverd!

=================================

Pussy kwam bij Het dierenthuisje terecht nadat haar vrouwtje overleden was. Samen met de blind en dove hond Simba kwam ze toe. Simba kreeg al snel een schitterende thuis maar Pussy was erg angstig en vertrouwde volgens de zoon enkel haar verzorgster.

In het begin kroop ze inderdaad ver weg maar dat veranderde na enkele maanden. Ze vond haar plekje in de groep en begon aandacht te vragen van haar verzorgers. 

Eerst dachten we dat Pussy nooit ter adoptie zou voorgesteld kunnen worden maar op dat vlak zaten we gelukkig fout. Helaas waren we niet overtuigd van haar gezondheid zodat we haar toch even weerhielden en haar bij de vaste bewoners opnamen.

In ieder geval lijkt ze het hier naar haar zin te hebben al kunnen we haar vroegere thuis natuurlijk niet vervangen.