Rat

Tegen alle verwachtingen in komt het vrouwtje van Rat toch terug naar huis mits thuishulp. Dat betekent dat Rat -hopelijk nog lang- mag genieten van het gezelschap van haar hoogbejaarde metgezel.

==============================

Deze poes zoekt zo snel mogelijk een nieuwe thuis nadat haar vrouwtje plots hulpbehoevend is geworden en ze niet meer naar huis zal kunnen.  De sukkel zit nu op haar vrouwtje te wachten. Dit is wat de dochter van de eigenares over de poes vertelt:

Rat is een gesteriliseerde kattin van 12 jaar.  Ze is in de zomer van 2001 bij ons aangekomen als klein hoopje zwerfkat. Toen hebben we haar eten gegeven en stilaan kwam ze dichter en dichter, tot ze binnenkwam.
Het is een schat van een beest, maar eigenlijk vooral heel bang en ze hecht zich aan één persoon.  Ze is gek op rosbief, américain natuur en lust ook wel eens rauw stoofvlees en alle soorten (vooral stinkende)
kazen.  Ze kan het dan ook mooi aanbrengen.  Heeft een heel arsenaal miauwkes waarmee ze perfect aangeeft wat ze precies wil.  Is ook vriendelijk; babbelt regelmatig en zal altijd een “kkrrr”-goeiedag
zeggen als ze binnenkomt of als er iemand in de kamer komt.  Ze heeft een passie voor schoenen, in die zin dat hoe harder ze stinken, hoe liever ze er haar neus insteekt en erop gaat tuimelen.  Dus iemand met zweetvoeten zou ideaal zijn ! 🙂
Ze wil wél buiten leven, zolang ze maar bij slecht weer en/of ’s nachts een warm en zacht nestje heeft.  Bij ons slaapt ze in pels.  Bij mijn moeder gaat ze ook in haar armholte liggen als een babytje.  En kopjes geven doet ze als de beste.  Alleen geaaid worden vindt ze niet zo leuk.  Echt aanhalig is ze dan ook niet,
tenzij ze zelf wil geaaid worden (maar hebben alle katten dat niet).
Verleden zomer heeft ze melkkliertumoren gehad.  Heel de boel is ontstoken geraakt en de baarmoeder stond op springen.  Een halve dag later en ze was er niet meer geweest … !  Ze is dan met spoed geopereerd, alle vuil uit haar buikje gehaald, ineens ook de baarmoeder weggehaald. 
Sindsdien is ze terug een “kitten”. ¨Perfect gezond.  Loopt rond, klimt in bomen, springt overal op.  Een echte speelvogel is het nooit geweest.  Dat heeft ze van haar mamapoes volgens mij nooit geleerd.  Vreemden vindt ze maar niks en vooral mannen zijn té indrukwekkend.  Een alleenstaande dame met veel geduld is wat ze nodig heeft.
Ze is ook héél proper op zichzelf.  Was zich wel 10 keer per dag.  Iedere keer iets of iemand haar aanraakt, is het raak.  Maar sowieso is er al weinig of geen rui, want ze heeft een kort pelsje. Omdat ze zoveel buiten is, ruift ze ook veel minder dan een andere kat.  Nagenoeg verwaarloosbaar dus.
Nu mist ze vooral een warme schoot en een krabbel achter haar oortjes.  Ze zoekt en miauwt en wil
aandacht.
Ik denk dat het dat zowat is.  Qua eten is ze gemakkelijk.  Ze eet zelfs Aldi-zakjes, maar Felix of Gourmet is natuurlijk beter !  Vooral rund vindt ze super.  En zalm gaat er ook wel in.  Lichtjes verwend …
Ik hoop dat er snel een oplossing voor haar komt, want het is hartbrekend hoe ze zit te wachten en te
miauwen naar haar vrouwtje. Zelf kan ik haar spijtig genoeg niet opvangen door mijn eigen poes die haar absoluut niet wil tollereren.