Roxy & Foxy

Deze twee lieverds kregen een “alles mag-niets moet” thuis bij grote dierenvrienden. Een droom die voor hen uitkomt na hun trieste start.

=====================================================

Roxy en Foxy zijn beiden gesteriliseerde kattinnen, tevens zusjes, geboren in juni 2021.

Via een collega asiel kwamen ze bij ons terecht omdat ze zich teveel wegstaken voor mensen wat maakte dat ze geen kans kregen om een eigen gezinnetje voor zich te winnen. We brachten hen onder bij een pleeggezin zodat ze in huiselijke omgeving eerst konden bekomen van de lange periode van opsluiting in het asiel.  Ondertussen zijn ze op tijd van een viertal weken al aardig ontdooid en is het moment aangebroken om voor hen een definitieve thuis te zoeken waar ze zorgeloos verder kunnen genieten.

Dit is wat hun pleeggezin over hen vertelt:

Voorlopig kijken Roxy en Foxy nog steeds liever de kat uit de boom hoewel ze zich af en toe al tot een kattenspelletje laten verleiden. Ze zijn nog wel aan de schuwere kant maar anderzijds komen ze er ondertussen al wel graag bijzitten mits het respecteren van een zeker afstand. Roxy wil eigenlijk heel graag geaaid worden en laat dat af en toe ook toe en geeft anders kopjes aan de grond of in de lucht 😄

Beiden hebben geen behoefte getoond om naar buiten te gaan. Nog nooit katten gehad die zo’n totaal gebrek aan ontsnappingszin vertoonden.. 😄 of misschien is het omdat ze zich gewoon goed voelen in ons appartement. Ze genieten dus voorlopig van het binnenzijn. Het biedt hen een zekerheid van veilige omgeving waar ze zeker nood aan hebben: een geborgen thuis.  Op termijn zouden ze misschien van een balkonnetje of koertje kunnen leren genieten.

Beide katten gedogen ons, en Roxy laat zich al kroelen en aaien voornamelijk door onze dochter (7jaar). Ze kunnen dus samen met kinderen, hoewel ik zou aanraden ze in het begin voorzichtig te benaderen. Als ze schrikken van een geluidje kunnen ze per ongeluk eens krabben.  Ze genieten ook wel wat van de rustigere momenten, als de kinderen in bed liggen en komen dan dichterbij.

Beide katten eten goed, Roxy probeert ook altijd Foxy haar bakje schoon te likken. Om ze te laten wennen gingen we in het begin steeds naast hun etensbakje zitten in de avond. Ze eten graag hun kattenvoer en om ze te verwennen krijgen ze soms een stukje kip, daar zijn ze dol op!

Niettegenstaande ze nog niet het schoot-knuffel-kat-stadium bereikt hebben, zijn we er zeker van dat mits liefde en geduld ooit dat ogenblik wel zal aanbreken.