Sammy

Sammy is één van de zwerfkattinnetjes die toekwamen nadat hun zwerfplekje werd ingepalmd door een sportcomplex. Het drietal, Moeke, Suzy & Sammy had een knus zwerfplekje gevonden waar ze goed verzorgd werden door een grote dierenvriend tot op de dag echter dat de gemeente besliste om de weiden waarop hun schuilstalletje stond vol te bouwen met een sportcomplex.

Moeke had er haar twee dochters groot gebracht waarna ze tijdig werden gesteriliseerd om te voorkomen dat er nog meer sukkeltjes geboren zouden worden.  Dit trio had veel vertrouwen in hun verzorgster maar verder kenden ze niets of niemand. De verhuis bracht dus heel veel stress mee voor de sukkeltjes maar enkele maanden later legden ze zich erbij neer en begon de angst om te slaan in genot.

De mama kreeg als eerste vertrouwen en had haar vast ritueel om op een hogere plank te gaan zitten als ze iemand zag komen waar ze zich dan liet aaien. Ze wist maar al te goed dat ze daar veilig zat en dat je haar op die hoogte niet kon pakken. De dochtertjes wisselden mekaar af en kwamen nu en dan eens af als mama zich gewillig liet aaien.  Wat raar dat ze dan zo genoot, spinde en haar rug kromde… het trok hun nieuwsgierigheid.

De verhuis naar Geel was voor hen opnieuw een zware periode, maar gelukkig is dat allemaal verleden tijd en genieten ze nu nog veel meer als tevoren.

In mei 2016 vonden we echter plots een jammerende Sammy onder een struik. Dit was écht niet normaal want het anders zo bange poesje dat het dadelijk op een lopen zet, bleef rustig liggen en liet zich zelfs gewillig pakken en in een transportmand zetten.

We reden dadelijk naar de dierenarts die bij onderzoek vaststelde dat haar tandjes er erg slecht aan toe waren. Vreemd genoeg want deze angstige dame was pas zes jaar oud. Een deel tanden waren al afgebroken en het tandvlees was erg ontstoken. Ze kreeg een antibioticaspuit die eerst haar werk moest gaan doen alvorens er gedacht kon worden aan verdere tandverzorging.

Ondertussen was de ontsteking voldoende onder controle en maakten we een afspraak bij tandarts Leen Verhaert voor een duchtige mondverzorging.  De operatie verliep goed maar haar tandjes waren gezien haar jonge leeftijd toch wel erg slecht. Er werd daarom ook bloed genomen om te kijken of we daar een oorzaak in kunnen vinden. De dierenarts constateerde ook een licht bijgeruis op het hart.

Gelukkig bleek het allemaal loos alarm en is het vermoeden dat de ontsteking in haar mondje de oorzaak was van al het kwaad dat zodra dat probleem was verholpen de rest vanzelf weer in orde kwam. Sammy zit weer helemaal goed in haar velletje.

Het is mooi om zien hoe ze nog steeds mekaar opzoeken. Ze zijn altijd wel in mekaars buurt. Weer drie zwervertjes die heel veel geluk hebben gehad!