Sanem

Update 17 maart: een week na de controle bij de hartspecialist zijn we een pak geruster inde toestand van Sanem. De cardioloog constateerde niet zo zeer een hartprobleem, dan wel een longprobleem.  De cardioloog dacht dat het mogelijk om longworm ging. Daarvoor moesten we gedurende de drie volgende dagen ontlasting opsparen om in te sturen naar het labo. Die uitslag laat altijd lang op zich wachten gezien er cultuur moet op gezet worden. We vonden het niet verantwoord om te wachten tot we daar iets van wisten alvorens te starten met ontwormen dus besloten we in samenspraak met de dierenarts om de specifieke ontworming te starten.

Gezien dat echter niet zonder risico was, moesten we haar een dag en nacht bij de dierenarts onder brengen. Het plotse afsterven van larven en wormen in de longen kan immers levensbedreigend zijn dus moest ze goed onder controle blijven en moest ook de ontworming gecontroleerd worden uitgevoerd.

Vanmorgen kregen we het verlossende telefoontje dat Sanem het heel goed stelt en dat ze terug naar huis mocht. Nu is het uiteraard nog afwachten wat er uit de onderzoeken van het labo zullen voortkomen en hoe haar toestand verder evolueert want zekerheid hebben we weliswaar nog niet.  Wel is het al veel beter nieuws dan wat we nog hadden durven te hopen.

==================================================================

Sanem is weer een “specialleke”. Ze kwam toe zonder enig zichtbaar probleem en voelde zich direct thuis. Gezien het jonge kattinnetje nog niet gesteriliseerd was, brachten we haar voor sterilisatie naar de dierenarts. Een half uur later kregen we telefoon om te vertellen dat ze haar nog net op tijd terug wakker hadden kunnen maken.  Blijkbaar werd ze quasi dadelijk blauw toen ze onder narcose werd gebracht. Bij nader onderzoek bleek dat ze een enorm vergrote hartkamer heeft. Dit is een patiënt voor een cardioloog, zo luidde het verdict.

Dinsdag, 9 maart zullen we meer weten want dan is de afspraak gepland bij de cardioloog te Beerse.  Het is nu afwachten wat er uit de onderzoeken zal komen en dan kunnen we pas beslissen wat we gaan doen met de sterilisatie. Mogelijk kiezen we voor een implantaat gezien ze een narcose niet aan zal kunnen. De sukkel is dan nog eens super krols momenteel. Je hoort haar van ver klaaglijk mauwen. De andere poezen bekijken haar met vragende blik. Ze snappen er niks van! Ook op dat vlak moeten we haar dus zo snel mogelijk helpen.

Voorlopig is Sanem helaas geen kandidaat voor adoptie dus hopen we dat iemand haar wat steun wil schenken als meter/peter. uiteraard is een eenmalige gift voor deze lieverd ook héél welkom!