Seppe

Helaas moesten we afscheid nemen van Seppe. Hij was weliswaar al een tijdje op de sukkel en na onderzoeken bleken de medische problemen groter dan eerst gedacht maar toch herpakte hij zich aardig en waren we ervan overtuigd dat hij genoot.

Vrijdag 17 maart kwam er plots een kering in zijn geluk. De dierenarts was direct paraat en uit het onderzoek bleek dat zijn buikje vol vocht zat niettegenstaande de hartmedicatie en vochtafdrijvers die hij al geruime tijd kreeg. Een echo bracht het trieste nieuws dat Seppe maar liefst twee tumoren had. Zowel één in de lever en één in de milt. We hebben dan ook in samenspraak met de dierenarts besloten om Seppe te behoeden voor erger leed en kozen voor een dierwaardig afscheid. Seppe is in alle rust in een diepe slaap gevallen.

Het spijt ons dat we Seppe niet langer hebben mogen verwennen: hij was een hele toffe en dikke vriend geworden.

We hebben weer een sterretje extra te begroeten aan de hemel…

=================================

Seppe kwam op 08/12/2016 toe nadat zijn vrouwtje was opgenomen in een tehuis en de dochter besloot dat zij niet voor hem kon zorgen.

Het dertienjarige Yorckje had hartmedicatie en vochtafdrijver nodig wat meegegeven werd maar al gauw bleek dat absoluut niet te volstaan. De dierenarts moest de dosis verhogen en een hartmedicatie toevoegen. Hij krijgt nu ook ondersteuning voor zijn pijnlijke pootjes; een gevolg van artrose.

Na enkele dagen bleek al gauw dat er meer aan de hand was: Seppe plaste veel binnen en de plassen waren erg groot en waterig. Er werd een staal naar het labo gestuurd waaruit blijkt dat Seppe eiwitten uitplast. Zo’n beetje het verhaal van Vokke voor wie zich dat nog herinnert met dat verschil dat Seppe nog wat meer reserve heeft. Hij heeft zelfs overgewicht.

Vandaag werd bloed genomen en daaruit zouden we meer moeten te weten komen. Wordt dus vervolgd.

Seppe is alleszins een senior die niet herplaatsbaar is vanwege al zijn medische problemen. Om een idee te geven kost de huidige medicatie voor Seppe 3,85€/dag. Een peter of meter zou dus heel welkom zijn om hem te steunen in zijn ouder worden.