Simba

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Simba. Hij hield zich al langere tijd erg kranig maar nu sloeg het noodlot toe en moest hij toegeven dat het niet langer ging.

Simba was zo’n poes die zo erg aan het leven vast hield dat hij niet wilde loslaten. Lange tijd hebben we het hem draaglijk kunnen maken zodat hij pijnvrij kon genieten maar natuurlijk werkt die medicatie dan weer andere dingen tegen zoals de nieren.

Gelukkig heeft deze lieverd niet hoeven te lijden en is hij in alle rust en net op tijd geholpen door de dierenarts. Hier Thuis is hij op zijn geliefde plekje in diepe slaap gevallen. Hij is nu terug samen met zijn lotgenootje Orange die onlangs overleed. Weer eens namen we afscheid van een lieverd die ons erg genegen was.

============================================

Simba werd samen met lotgenoot “Orange” in maart 2019 afgestaan omdat hun vrouwtje naar een tehuis moest verhuizen. Simba is geboren in 2003 en heeft dus een respectabele leeftijd. Hij was de eerste weken niet zelfzeker en maakte zich klein. Vooral stoelen onder de tafel geschoven vormden voor hem een veilige schuilplek. Positief is dat zeker want van daaruit kon hij alles in het oog houden. We zien dat gedrag liever dan een poes die wekenlang onder een kast vertoeft.

Vanaf dag één was duidelijk dat Simba een hele brave lieverd was die enkel wat tijd moest krijgen. Ons geduld werd dan ook snel beloond want na een viertal weken bloeide Simba helemaal open. Eerst hoopten we hem nog een eigen thuis te kunnen gunnen, maar nu hij zich zo goed thuis voelt, lijkt het ons minder aangewezen om hem nog eens een verhuis aan te doen. Hij heeft met niemand problemen hier en lijkt hier al jaren te wonen. Zo zelfverzekerd is hij ondertussen.

Zijn gezondheid heeft hij echter niet mee. Na slechts enkele maanden moesten we Simba al naar de dierenarts brengen voor onderzoeken. Sinds hij toegekomen is, plukte hij af en toe zijn vacht. Op sommige dagen vonden we zoveel haar dat we dachten dat hij kaal zou zijn. Uiteindelijk hield het probleem aan en was hij aan één zijde al behoorlijk kaal. In samenspraak met de dierenarts werd besloten om Simba even onder narcose te brengen om bloed te nemen en ineens zijn tandjes te verzorgen. Er dienden enkele kiezen getrokken te worden en tandsteen werd verwijderd. Ook zijn nageltjes kregen een knipbeurt want die zouden ingroeien als we er niets aan deden.

Dat viel allemaal wel mee maar wat helaas geen goed resultaat bracht, was de labo uitslag van het bloed. Simba werd immers positief getest op kattenaids (FIV). Voorlopig heeft hij gelukkig geen ziektesymptomen en we gaan er ook alles aan doen om Simba zo lang mogelijk gezond te houden.  Het uittrekken van het haar kan weliswaar een gevolg zijn, nl. overgevoeligheid voor één of andere stof door immuniteitsverlaging. Dat is iets wat we pas op langere termijn zullen weten.

Simba is een lieverd met iedereen dus hoeven we geen angst te hebben voor verderzetting. Simba mocht al 16 jaar worden in goede gezondheid dus de kans is groot dat het bij drager zal blijven en dat hij niet aan de FIV zal sterven. Het spreekt voor zich dat Simba hier alle mogelijke zorgen zal krijgen die we hem kunnen geven en dat zolang hij aangeeft dat hij geniet.