Snoezel

13/08/2022: zowaar: Snoezel heeft zijn verdiende thuis gekregen!  We hadden het nooit durven dromen dat hij van angstige bliksemschicht zo zou evolueren naar een aaibare huispoes.  En toch hebben we dergelijk traject al menigmaal doorlopen. Het duurt vaak jaren maar zeg nooit “nooit”.

We wensen Snoezel veel geluk samen met zijn nieuwe personeel en zijn erg benieuwd naar hun berichten . Wie weet hoe snel ligt hij mee op de zetel!?

=========================================================================

Snoezel heeft een hele weg afgelegd. Hij kwam als angstig kitten in 2015 toe met zijn nestgenootjes en werd toevertrouwd aan een pleegmama. Helaas ging het daar fout en hij was vermist.  We vonden nooit nog iets terug van hem niettegenstaande hij gechipt was.  Tot we op zekere dag vernamen dat hij bij een oudere man was terecht gekomen en daar welkom was.  Hij was er open gebloeid en dus waren we er gerust in dat hij een geschikt plekje was.  Helaas werd zijn verzorger op leeftijd ziek en Snoezel kon er niet blijven. Dankzij de buren kwam hij terug bij ons terecht in september 2020. Na 5 jaar was hij opgegroeid tot een prachtige, langharige jongen.  Helaas was de verhuis voor hem erg stresserend wat maakte dat hij gedurende maanden zich niet liet zien.

Pas na een half jaar ongeveer begon hij zich thuis te voelen en enige tijd later liet hij zich graag aaien en vertroetelen, maar wel alleen door de mensen die hij kent. Met vreemde mensen blijft hij voorzichtig.

Toch verwachten we dat Snoezel nog een eigen thuis zal kunnen krijgen; het is alleen de ideale match vinden. Ooit zal die zich mogelijk wel aanbieden maar actief ernaar zoeken, doen we liever niet omwille van zijn schoonheid. Helaas zou hij daardoor wel eens mensen kunnen aantrekken die hem enkel daarvoor in huis willen halen maar dan vergeten ze mogelijk dat deze schone jongen toch wel wat tijd zal vragen om zich aan te passen.