Sydney

25/10/2013: Na een dag van intense aandacht voor Sydney hebben we rond 22 uur de beslissing moeten nemen om Sydney te helpen. In alle rust en op zijn geliefde plekje heeft de dierenarts hem verlost. Hij had nog heel wat lekkers gegeten overdag maar ’s avonds keek hij niet meer op voor eten. Het was een duidelijk teken want de slechte werking van de schildklier bezorgden hem altijd een groot hongergevoel wat hem gretig maakte op eten. Het was nu zover dat die fase voorbij was en dan is het volgende een uitdovingsproces dat met veel pijn gepaard gaat wat we Sydney uiteraard niet wilden aandoen.

We hebben vier jaar voor Sydney mogen zorgen en we hebben hem zien veranderen van erg bange poes die uithaalde van angst tot lieve aanhankelijke knuffelaar. Zijn harde zwerversbestaan op de parking van een warenhuis heeft hij ingeruild voor een liefdevolle Thuis bij Het dierenthuisje en daar heeft hij tot op het laatst van genoten. Dat is de mooiste troost die we ons kunnen wensen…  Verdriet, maar tevens een stimulans om ervoor te zorgen dat Het dierenthuisje met al zijn bewoners zo snel mogelijk naar hun nieuwe paradijsje in Geel kunnen verhuizen.

==================================

Update 24/10/2013: Het gaat niet goed met Sydney. Een maand geleden werd bloed genomen waaruit bleek dat de senior schildklierproblemen had. Hij was al even aan hartmedicatie toe maar kreeg hij sinds enkele weken ook voor dat ouderdomsprobleempje medicatie. Even leek hij op te krikken maar sinds enkele dagen merken we op dat Sydney erg achteruit gaat. Gisterenavond waren we even overtuigd dat het tijd was om de dierenarts te bellen maar na een uitgebreide knuffelbeurt trok hij zich terug in zijn mandje waar hij in slaap viel. Het blijft altijd een moeilijke beslissing maar toen we hem vanmorgen met moeite zagen overeind komen uit zijn vaste slaapholletje in de krabpaal en op hulp wachtte om gepakt te worden omdat hij de sprong naar beneden niet aandurfde, zijn we overtuigd dat we Sydney zullen moeten helpen. Hij heeft nog heel wat cadeau gekregen gedurende de vier jaar dat hij hier vertoeft na zijn zwerversbestaan op de parking van een grootwarenhuis. Dus dit moet dierwaardig kunnen eindigen en niet in een pijnlijke strijd. We staan voor een zware dag… uitkijken wanneer “het” moment gekomen is om in te grijpen.

==========================

Sydney is een seniorkater die volgens de vroegere verzorger bij aankomst
ca 14 jaar was. Nochtans Deze jongen heeft lange tijd op de parking
gezeten van een supermarkt waar hij destijds gedumpt werd. De dame die
deze jongen en nog enkele andere lotgenoten eten gaf kon hem aaien en
aanhalen, maar de dieren moesten weg van die voederplaats omdat er
binnen korte tijd een weg wordt aangelegd. We hoopten dat hij hier na
enige tijd wel zou loskomen en zo nog adopteerbaar zou zijn. Dat leek
echter ijdele hoop.
We waren al heel blij dat we hem enkele maanden later konden passeren
zonder dat hij alle kanten opschoot. Stilletjes aan boekte hij
vooruitgang en uiteindelijk werd Sydney een aanhankelijke poes die zich
zelfs laat borstelen.