Tigra

14/05/2016:

Helaas hebben we vanmiddag vrij plots afscheid moeten nemen van Tigratje. Niettegenstaande ze niet meer van de jongste was en al een tijdje mager was, werd ze onlangs nog gekeurd door de dierenarts. Behalve wat algemene verouderingstekenen waren er geen specifieke kwaaltjes. Wat dus te verwachten was, is gebeurd: haar leeftijd begon zwaar te wegen op de werking van haar organen.

Gisteren kwam ze nog gretig aangelopen om haar koekjes in ontvangst te nemen en vanmorgen zagen we haar waggelen. Bij onderzoek bleek ze ook aardig uitgedroogd op erg korte tijd en al gauw bleek dat de nieren het grootste probleem veroorzaakten.

Hoewel we deze lieverd nog heel graag langer hadden vertroeteld, zijn we dankbaar dat we haar toch nog vier mooie jaren hebben kunnen geven. Ze heeft daar zeker en vast erg van genoten en wij met haar. Tigra is in alle rust en zonder verdere pijn in een diepe slaap gevallen. Weer een schitterend sterretje meer aan de hemel om te bewonderen.

=============================

Vandaag vieren we Tigra! Niet alleen kwam ze vier jaar geleden toe; we vieren eveneens haar zestiende verjaardag gezien we geen exacte geboortedatum van haar kennen. Het enige wat we weten is dat ze twaalf was toen ze bij ons werd afgestaan.

Vorig jaar lieten we nog bloed nemen van deze senior
omdat we vonden dat ze vermagerde maar alles bleek nog prima in orde te zijn.
Ze wordt gewoon ouder en dat siert haar. Nog steeds mauwt ze uitbundig voor
aandacht en grijpt ze op die manier elke kans om mensen te strikken zodat ze een aaibeurt krijgt.

Hiephiephoera voor Tigra!!!

===================================

Update 01/03/2015:

Twee jaar geleden kwam Tigra op deze dag bij ons inwonen. Het was een heuglijke dag voor ons want we zagen haar erg graag terug komen!  Meer dan een half jaar eerder was ze door een deurwaarder binnen gebracht wegens uithuisdrijving. Samen met lotgenoot Coco kwam ze toen erg gestresseerd toe. Hun eigenaar kwam hen uiteindelijk pas maanden later terug ophalen. Met pijn in het hart gaven we hen terug mee want we beseften dat de dieren het er niet goed hadden en de schrik zat er bij ons in dat ze wel eens echt aan hun lot zouden kunnen overgelaten worden bij een volgende aanvaring met het gerecht.

Op 29 februari 2012 kregen we via onze dierenarts het heuglijke bericht dat de man terug uit zijn woonst werd gezet en dat hij de poezen terug wilde brengen maar dit keer niet zelf durfde contact te nemen met ons. Logisch wetende dat hij de helft van het verschuldigde bedrag voor de opvang niet betaalde mits een smoes én gezien het feit dat we hem gevraagd hebben om de dieren af te staan gezien hij er niet voor zou kunnen blijven zorgen.

Nog nooit waren we zo blij dat we twee poezen toekregen! Coco werd vrij snel goed geplaatst maar tigra was al 12 jaar en erg eenkennig. Haar afwijzende houding naar twee kandidaat adoptanten lieten ons verstaan dat ze hier wilde blijven en zo verzekerde ze zich haar plekje bij Het dierenthuisje.

Nog steeds verkeert Tigra op haar veertiende in goede gezondheid en geniet ze alle dagen van de aandacht van ons én alle bezoekers… zolang ze haar maar niet willen meenemen!

================================

Hoe Tigra bij Het dierenthuisje is toegekomen
is een heel verhaal en een groot geluk bij een ongeluk! In de zomer van 2011
maakten we voor het eerst kennis met haar toen we ze in een dicht gekleefde
wasmand samen met lotgenoot Coco toekregen via een deurwaarder. De eigenaar had
herhaaldelijke aanmaningen voor betalingen van de huur genegeerd met als gevolg
dat deurwaarden en politie er binnen gevallen waren en de twee sukkels gevonden
hadden.

De
twee lieverds werden het hier gewoon en na enkele maanden liepen de
appartementspoezen gezwind door de tuin. Pas na een half jaar kwam de eigenaar
zijn poezen ophalen. We trachtten nog op hem in te praten om de poezen bij ons
te laten maar niets mocht baten: hij wilde ze terug. Een deel van het verblijf had hij betaald maar er stond nog een aanzienlijk bedrag open dat hij dan ook
nooit meer betaalde zoals te verwachten was.

Veel
erger vonden we het voor de dieren dat ze terug op een appartement zaten met
weinig of geen affectie en geen al te best eten…

We
waren dan ook enorm blij toen we op 29 februari 2012 vernamen dat hij zijn
dieren aan Het dierenthuisje wilde afstaan gezien hij weer uit zijn appartement
zou gezet worden. 

Hij
tekende de papieren van afstand en Tigra & Coco konden aan hun nieuwe
leventje beginnen. Coco was veel jonger en kreeg al gauw een nieuwe thuis.
Tigra was twaalf jaar en was zelfs niet eens gesteriliseerd. Gezien ze veel
last had van haar krolsheid lieten we haar nog steriliseren wat zeker een goede
invloed heeft gehad op haar gemoed. Ze heeft veel meer rust gekregen in haar
leventje.

In 2013 kwamen er dan toch kandidaat-adoptanten voor haar maar tot onze grote
verbazing heeft ze die mensen werkelijk afgewezen. Zo kenden we haar absoluut
niet! De superlieve en sociale lieverd blies naar de nieuwkomers en zou als het
moest nog slaan ook! Neen, ze zou niet meegaan, dat maakte ze ons
overduidelijk. In Brecht had het onderdanige kattinnetje echter veel stress dankzij enkele gangsters uit de groep die haar het leven zuur maakten maar sinds de verhuis naar Geel is het lieve oudje helemaal open gebloeid. Ze krijgt zelfs alle dagen haar zot kwartiertje en rent dan als een kitten door de kamers en dagelijks doet ze haar wandelingetje buiten. 

Onlangs kwamen er kandidaat adoptanten die een oudje wilden adopteren en ze richtten zich tot Tigra maar opnieuw reageerde ze afwijzend door haar oortjes plat te leggen en te grommen. Iets wat ze bij ons nooit gedaan heeft! Sindsdien hebben we ons erbij neergelegd dat Tigra hier wil
blijven.

Haar
gezondheid is nog prima dus duimen maar dat dit nog lang zo mag blijven.