Tosk

Hallo daar! Het gaat heel goed met Kokki
(of Tosk) we slapen iedere avond samen vanaf de moment dat ik mijn ogen toe doe
tot ik ze weer open ligt kokki(Tosk) naast mij… na hem een jaar te moeten
missen laat ik hem nooit meer los… Als ik met de auto thuis komt herkent hij
dit geluid en kruipt hij over de haag om lekker warm mee naar binnen te
komen… of als hij die dag geen zin had om buiten te gaan dan zit hij me op te
wachten aan de raam..

=====================================

11/01/2016:

Stephanie kwam vanmiddag heel trots en vol blijdschap haar Kokki ophalen samen met de mama die het ook een ongelooflijk verhaal vond. Beiden zijn alleszins heel gelukkig met Kokki huiswaarts gekeerd en bij thuiskomst lieten ze dit al weten:

Tosk/kokki is goed aangekomen. Dit zijn fotos van de
eerste minuten. Ik kan het nog steeds niet geloven!

Groetjes van ons!

======================================

Dit is een succesverhaal!

Ongelooflijk maar waar: na 1,5 jaar en heel wat avonturen gaat Tosk terug naar zijn eigenaar! Zonder twijfel is dit tot nog toe de mooiste dag van 2017.

We plaatsten gisteren Tosk terug op de website en FB in de hoop dat hij snel een goede thuis zou krijgen bij een adoptiegezin. Vanmorgen kregen we van Tanja die de FB pagina van Het dierenthuisje verzorgt een dringend bericht dat er zich een mogelijke eigenaar gemeld had die contact zou opnemen. Even later kregen we inderdaad een e-mail binnen van die persoon. We namen dadelijk telefonisch contact op met haar en al gauw bleek dat zij de rechtmatige eigenaar van Tosk moest zijn. Het ganse verhaal klopte en ook de foto’s logen er niet om.

De juffrouw, Stephanie, stapte dadelijk in de wagen en kwam afgereden. De emoties laaiden op toen ze haar Kokki terug zag.  Tosk vond al die heisa nogal vreemd en trok zich even terug maar wat later kon ze hem net als wij uitgebreid aaien. Zowel zij als wij zijn overtuigd dat Tosk, Kokki is. Nu moet alleen nog de mama des huizes overtuigd worden want zij is erg achterdochtig. Ongetwijfeld wil ze haar dochter beschermen voor weer een illusie want ze had al zovele poezen gedurende al die tijd gaan bekijken om telkens van een kale reis terug te komen. Haar mama kon omwille van werkverplichtingen vandaag niet komen maar morgen om 15u verwachten we hen samen om -eens mama overtuigd is- Kokki mee te nemen naar hun thuis.

We kijken uit naar morgen net als Stephanie dat doet en haar Kokki… mocht hij het beseffen. Morgen meer nieuws!

=========================================

Deze jongen heeft tot nog toe niet al teveel geluk gehad of toch? Hij kwam toe in juni 2016 als zwerver die al een jaar op een boerderij verbleef. Hij werd er buiten verzorgd maar mocht er niet in huis wat triest was gezien hij dat toch wel vroeg en een warm plekje verdiende.

Enkele weken later kreeg hij een thuis bij adoptanten die een tweede poes adopteerden waarmee Tosk het hier kon vinden. Enkele weken later echter bleek dat het andere poesje te onderdanig was naar de kater en dat hij daarvan profiteerde. Gezien het andere poesje angstiger was en moeilijker een nieuwe thuis zou vinden, werd na overleg besloten dat er een nieuwe thuis moest gezocht worden voor Tosk. De adoptant vond zelf een -naar zijn aanvoelen- een goede thuis voor deze lieverd maar op die plek zette hij het na een week op een lopen. Tosk werd niet terug gevonden tot enkele maanden later; toen daagde hij op bij een buur enkele straten verder. De nieuwe eigenaar had inmiddels twee kittens in huis en had geen plek meer voor Tosk die hij afschilderde als erg angstige kat.

Zo kwam Tosk terug hierheen. Gezien ons verteld werd dat hij zo enorm angstig was, plaatsten we hem in een aparte kamer waar hij tot rust kon komen: diezelfde avond lag hij te kroelen op bed van genot!  Tosk is een schat van een kater en helemaal niet angstig. Hij heeft wel de neiging in het begin om in een nieuwe omgeving buiten te willen vluchten maar hij blijft in de buurt. Na twee dagen apart te zitten, lieten we hem uit de kamer en is hij ’s avonds door het kattenluik de tuin in gegaan waar hij zich dan wel even schichtig gedroeg. Niet zozeer naar mensen toe dan wel naar alle soortgenoten wat hier uiteraard door de omvang van de groep geen rariteit is. We hebben hem terug binnen genomen en sindsdien voelt hij zich veel rustiger en heeft ook niet meer die drang om buiten te gaan.

Het komt er dus op aan om hem in het begin zeker goed binnen te houden zodat hij eerst alles kan wennen in de nieuwe omgeving. Teveel vreemde indrukken ineens maken hem onzeker. Wie Tosk een kans wil geven op een warme eigen thuis is welkom om kennis met hem te maken. Hij heeft maar een paar minuutjes nodig om je overtuigen van zijn liefde en charmes.

Tosk is geboren ca 09/2014 en is een gecastreerde kater.