Woko & Wibo

Update 16/12/2019: Amper negen dagen na de dood van zijn broer Wibo hebben we ook Woko moeten laten gaan. Een eenvoudige verkoudheid ontaarde razendsnel. Gans zijn mond was ontstoken en de geur van etter verraadde nierinsufficiëntie. We zijn ervan overtuigd dat hij de moed ook heeft laten varen door het gemis aan zijn vriend. Onze hulp met medicatie kon niet meer baten en troosten konden we hem sowieso niet. In overleg met de dierenarts hebben we besloten om hem zijn rust te gunnen en hem te verenigen met zijn broer.

De plaatsjes in Prutskes waar dit duo altijd samen lag, zijn nu leeg. Ze worden door vele vrijwilligers gemist hoewel ze niet ieders vriend waren.

===================================================

Update 06/12/2019: Wibo laat helaas zijn broer Woko alleen achter. Hij had al enige tijd een tumor in het oor die niet verwijderd kon worden omdat er vergroeiingen waren. Al enige tijd wisten we dat het gevaar bestond dat de kanker aan de hersenen zou komen en dat is helaas gisteren gebeurd. Wibo heeft gelukkig niet hoeven af te zien. Van het ene moment op het andere lag hij in het midden van de tuin waar we hem dood terugvonden terwijl hij ’s ochtends nog bij Woko in Prutskes lag.

Dit wordt echt heel erg voor Woko die enorm op hem gesteld was. Je zag ze haast nooit langer dan een half uur uit mekaars buurt en slapen deden ze vast en zeker samen. Helaas kunnen we die leegte ook als mensen niet opvullen want hij neemt nog steeds angstvallig afstand van ons. Wibo was diegene die ons vertrouwde en hem tot rust bracht.

Wibo heeft helaas nooit het geluk gehad om een meter of peter te krijgen… Ook Woko kreeg tot nu toe geen steun. Zou hij voor Kerst het geluk mogen treffen dat hij gesteund wordt door een meter of peter?

=====================================================

Woko en Wibo zijn twee bloedbroeders: onafscheidelijk!

Beiden, gecastreerde katers geboren in 06/2012, troffen we aan op een plek waar we 14 volwassen poezen en 5 kittens moesten ophalen. De dieren waren stuk voor stuk onderkomen, niet gecastreerd of gesteriliseerd en zaten onder de parasieten. Door gebrek aan hygiëne en geld was de dierenliefde helaas verkeerd uitgepakt.

Ze kwamen reeds toe in mei 2017 maar ze moesten eerst wennen aan de nieuwe omgeving, nieuwe mensen én ze moesten natuurlijk ook medisch opkrikken. Dat is ondertussen allemaal al een tijdje achter de rug en ondertussen zijn Woko en Wiko lieverds geworden naar de mensen die ze durven te vertrouwen.

Wibo is een aandachtvrager terwijl Woko zich nog altijd achter grote broer schuilt. Eerst dachten we hen nog te herplaatsen maar inmiddels hadden ze een grondige poetsbeurt nodig aan hun tanden waarbij er heel wat getrokken moesten worden. De tandproblemen bleven daarna niet weg wat maakt dat we vrezen dat dit echt wel een chronisch probleem is en dat beperkt hun kansen op adoptie. Bovendien voelen ze zich hier echt wel thuis dus besloten we hen op te nemen als vaste bewoners.

Deze twee volslanke katers hebben nog geen meter of peter dus wie hen wil steunen, is zéér welkom!