Wolleke

07/04/2023:  Wolleke geniet met volle teugen en die vreugde delen we graag met jullie.

 

=====================

 

25/02/’23: Wolleke loopt sinds een dikke week weer vrij rond en dat gaat hem goed af. Hij moet nog wel zijn plekje wat zoeken in de groep maar blijkbaar is hij zelf wat verbaasd dat niemand hem achterna zit hier.  Zo zie je toch weer eens hoe sociaal onze bewonertjes zijn dank zij het stressarme leventje dat ze hier genieten.

Wolleke houdt zich vooral nog op in de Caspertuin waar hij zichzelf een eigen buitenhokje heeft toegeëigend. ook de grote Bamboostruik lijkt hem een veilig gevoel te geven. Eten doet hij als de beste en als we hem zijn potje brengen dan loopt hij niet meer weg. Integendeel, hij begint wat nieuwsgierig te worden.

16/02/’23: Vandaag is het zes weken geleden dat Wolleke geopereerd werd aan de breuk aan zijn scheenbeen. Dat het met succes gelukt is, bewijzen de beelden die we konden maken aan de hand van een nachtcamera. Sinds een week mocht hij vrij in de unit rondlopen maar dat deed hij vooral ’s nachts. Overdag kruipt hij telkens achter zijn bench waar hij zich wegsteekt zolang hij stemmen hoort.

Het belangrijkste is dat we nu zeker zijn dat hij zijn poot voor 100% terug kan gebruiken wat maakt dat hij zijn vrijheid terug kan krijgen, weliswaar binnen onze omheining. Hij werd blijkbaar op de plek waar hij als zwerver leefde erg belaagd door soortgenoten dus we hopen dat hij hier in onze toch wel eerlijke groep tot rust kan komen. Of hij ooit toenadering tot ons mensen zal zoeken, zullen we moeten afwachten.

Bij deze willen we nogmaals vzw Azura bedanken voor het sponsoren van zijn operatie.

en hij leve lang en gelukkig…

Hopelijk binnenkort mooie berichten van een genietende Wolleke in de tuin.

Nachtelijke beelden… hij was blijkbaar zodanig geïnteresseerd in de camera dat we een hoop wazige beelden kregen van zijn snorharen en weelderige haardos vlak tegen de lens, maar dit zorgde toch voor voldoende bewijs dat hij terug op vier pootjes loopt zoals voordien.

===========================================================

 

19/01/’23: Wolleke werd vanmorgen om 8u15 verwacht bij dierenartsenpraktijk Huisdierchirurgie Verdonck voor de controle. Nu de operatie twee weken gelede gebeurd was, moesten er terug RX genomen worden om te kijken of de plaat en pinnen nog mooi op hun plek zaten. En ja hoor! Wolleke slaagde met glans. Het ziet er allemaal perfect uit wat wil zeggen dat hij binnen een viertal weken verlost zal zijn van zijn verplichte benchrust en weer normaal zal kunnen lopen.

We zijn maar al te blij dat we hem dit kunnen gunnen en dat dankzij het kundige werk van Bart Verdonk én de sponsoring van Azura vzw. Dat was toch al één operatie waarvoor we niet hoefden wakker te liggen van de hoge kosten.

een recente foto tijdens de trip van deze ochtend:

====================================================

12/01: Vandaag is het net een week geleden dat Wolleke geopereerd werd door Bart Verdonck. Tot nu toe zagen we weinig of geen resultaat omdat Wolleke nooit bewoog als we in de buurt waren. Daarom kwamen we op het idee om ’s nachts de camera eens bij hem te plaatsen. Wat waren we blij toen we de volgende dag verrast werden met meer dan 300 filmbeelden! Dat is dus de reden dat hij overdag zo rustig is… Tussen 23u en 6u heeft hij amper stil gezeten.  Het schitterende is dat de beelden nu duidelijk maken dat Wolleke al op de poot steunt en dat hij hem dus perfect terug zal kunnen gebruiken.

Volgende week donderdag wordt hij opnieuw bij de chirurg verwacht om een controle RX te nemen. Ondertussen hebben we Wolleke de ruimte van twee grote benchen gegeven zodat hij wat meer bewegingsruimte heeft.

We zijn zo blij voor Wolleke dat we voor hem beroep gedaan hebben op huisdierchirurgie Verdonck en zeker ook dat dit keer de ingreep wordt gesponsord door Azura vzw.

Ondertussen stapelen de medische ingrepen weer op bij onze bewonertjes alsook voor enkele nieuwkomers dus zijn we heel opgelucht dat we deze ingreep eens niet zelf hoefden te bekostigen.

Enkele filmbeelden hebben we samen gebundeld: kijk maar!

=============================================================

07/01: Wolleke blijft gelukkig rustig in zijn bench. Hij eet, drinkt goed en gaat netjes op zijn kattenbak maar alleen als er niemand in de omgeving is. Gelukkig hebben we de bench in de rustigste unit ten einde de gang geplaatst waar niemand anders komt dan zijn verzorger. Elke ochtend liggen de matjes en dekentjes omgewoeld.

We opteerden bewust voor huisdierchirurgie Bart Verdonck omwille van de vele prachtige resultaten. Denk maar aan Whoopy, Turner, enz. Ondertussen zijn de technieken er weer op vooruit gegaan en stonden we verbluft van dit verslag dat we van hen doorkregen:

“vandaag opereerden we katje Wolleke van het Dierenthuisje aan een oude fractuur van de rechter tibia, die had geleid tot een sterke malalineatie van de rechter achterpoot, waardoor deze niet meer gebruikt werd/kon worden.

Vooraf maakten we een 3Dreconstructie van het bot, waarop je ziet dat de originele breuk in 3 grote delen moet verdeeld geweest zijn. De eerste 2 zijn onder een hoek aan elkaar gegroeid, deel 2 en 3 hingen onder een hoek en met sterke torsie aan elkaar, met een eerder bindweefselige dan beenderige verbinding.

We braken de botten opnieuw, boorden de mergholtes aan en gebruikten fragmenten als greffe.

Na reconstructie van de correcte alineatie, plaatsten we een botplaat met 6 schroeven.

Het is essentieel dat de geadviseerde benchrust van 6 weken gerespecteerd wordt.

Naast de gratis scan, bieden we ook gratis opvolging via RX aan op 2 en op 6 weken postop.”

We blijven ons verbazen over wat mogelijk is en zijn erg blij dat we Wolleke de kans hierdoor kunnen bieden om terug normaal te lopen. Ook zijn we zeer dankbaar voor de tegemoetkoming in de bijhorende kosten door de praktijk én het feit dat vzw Azura dit keer de operatie sponsort.

 

=================================================

05/01: Vandaag was het een belangrijke dag voor Wolleke. Reeds vanmorgen om 7u stond zijn chauffeur paraat om hem naar de praktijk van Bart Verdonck in Boechout te brengen want hij werd er al verwacht om 8u15.

Eerst werden de nodige onderzoeken gedaan om te bekijken of de inmiddels één maand oude breuk nog te herstellen zou zijn. Gezien we geen nieuws vernamen voor de middag hadden we het vermoeden dat de ingreep was doorgegaan en dat hadden we bij het juiste einde. Omstreeks 13u kregen we het verlossende nieuws dat Wolleke de operatie goed doorstaan had en dat hij mocht opgehaald worden tegen 16u15.

Het volledige verslag moeten we nog ontvangen maar we weten alvast dat er enkele bouten en plaatsjes in zijn poot geplaatst zijn waardoor de poot die helemaal scheef stond terug recht staat.  De volgende zes weken heeft hij benchrust maar binnen twee weken moet hij even terug om opnieuw een RX te nemen. Dan zal blijken of de breuk mooi heelt en als dat het geval is dan zal hij vanaf week drie af en toe uit de bench mogen om terug te leren lopen op die poot.

Gezien Wolleke een angstige zwerver is moeten we natuurlijk erg goed opletten dat we hem niet doen schrikken zodat hij zijn poot zou kunnen verzeren. Het gaat even een zware opdracht worden maar het vooruitzicht dat hij binnenkort terug pijnvrij kan lopen en zijn poot terug normaal zal kunnen gebruiken, maakt het de moeite waard.

Veel beeldmateriaal hebben we momenteel nog niet maar dat volgt zodra Wolleke zich wat meer laat zien.

Deze ingreep wordt gesponsord door Azura waarvoor we hen uiteraard heel erg dankbaar zijn. Wolleke ongetwijfeld ook maar hij beseft het alleen nog niet…  Ben je begaan met Wolleke? Stuur dan even een dankmailtje aub. het zal hen zeker ook goed doen!

===========================================

02/01/2023: Goed nieuws voor Wolleke en hopelijk ook mooie vooruitzichten. Na een oproep om Wolleke naar de orthopedische chirurg te Boechout te brengen, is dat alvast geregeld én daar bovenop krijgt hij de hulp van de organisatie Azura.  Zij zamelen geld in waarmee ze organisaties steunen wanneer een dier een zwaardere ingreep moet ondergaan.

Na de enorme kosten die we in 2022 moesten aangaan en nog geruime tijd zullen nazinderen, besloten we hen te contacteren in verband met Wolleke en we waren maar wat blij dat ze ertoe bereid zijn om zijn ingreep te bekostigen.  Nu is het duimen dat de operatie effectief zal kunnen doorgaan wat zal blijken uit de vooronderzoeken die donderdagochtend nog eerst zullen gebeuren.

Donderdag meer nieuws!

============================================

Wolleke wordt donderdag 5 januari om 8u15 verwacht bij dokter Bart verdonck te Boechout.  Wie wil zijn chauffeur zijn aub?

De kans is groot dat een operatie nog mogelijk is waarna Wolleke zijn poot terug normaal kan gebruiken. Donderdag zullen we meer weten.

mail aan:  info@hetdierenthuisje.be als je wil helpen om hem ter plaatse te krijgen.

==============================================

Wolleke kwam bij ons toe op 27 december nadat hij door de zwerfkattencampagne van Vilvoorde van straat geholpen werd.  Niet alleen was Wolleke nog niet gecastreerd, hij bleek ook een pootletsel te hebben. Toen hij onder narcose was, bleek op de RX dat hij een breuk van het scheenbeen had opgelopen.  We hebben nu de RX doorgezonden naar een orthopedisch chirurg met de vraag wat hier best kan gebeuren. Mogelijk kan een operatie hem nog helpen maar het is ook best mogelijk dat de breuk te oud is en dat amputatie van de poot het beste is voor hem. We hopen gauw meer te vernemen.

Het staat vast dat hij niet terug kon uitgezet worden als zwerver. Het is nu even afwachten hoe Wolleke bij ons zal evolueren. Hij is naar schatting nog maar een jaar of twee oud. Zal hij een angstige zwerver blijven of gaat hij mensen appreciëren? We kunnen hem momenteel alleen maar helpen door hem rust te gunnen en een onbezorgd leventje voor wat betreft eten, drinken en warmte. Momenteel moeten we het nog even doen met de foto’s die hij ons alvast gunde. Later hopelijk beelden van een betere kwaliteit.

Wolleke zou zeker geholpen zijn met een meter/peter!