Xander

Xander kon zich geen betere thuis toewensen! Twee paar handen om hem de ganse dag door te aaien. Dit is alvast het eerste bericht van zijn nieuwe personeel:

Hey Sonja,

Eerst en vooral super bedankt voor de lieve ontvangst en
het voorstellen van Xander. Ik heb alleen maar goed nieuws te melden, Xander is
inderdaad een schat, mijn ouders hebben handen te kort om hem te verwennen. Al van ’s morgens vroeg komt hij voor aandacht vragen,
gewoon zalig om te zien.

Vrijdagavond lag hij heel de avond, tijdens de match van
de Belgen, naast papa languit op het bed te knorren ❤️
hij zoekt hen constant op voor gezelschap. Dit is echt een prachtig geschenk voor hen.

We duimen mee voor Mister want ja, dat was echt een
moeilijke om hem achter te laten.

=================================================

Xander is een gecastreerde kater, geboren ca 2012.  Hij zat al enkele jaren op een zwerfplek waar hij verzorgd werd door een dame die zich ontfermt over de plaatselijke zwerfkattencampagne. Ondertussen had ze zijn vertrouwen kunnen winnen en ze was van mening dat hij verzorging nodig had.

Niet onterecht: Xander moest alleszins nog gecastreerd worden. Dat was direct ruikbaar maar door zijn dikke vacht wist de dame zelfs het geslacht niet. Zichtbaar was het inderdaad niet. Toen de dierenarts hem onder narcose bracht, werd hij eveneens geschoren. Haar verslag: ik heb nog nooit zo’n moeite gehad om een poes te scheren. In de dikke pakken geklitte vacht zaten zowel teken als vlooien. Daar kan geen enkel anti-parasietenmiddel op inwerken natuurlijk.

Vervolgens heeft Xander een angstige periode doorgeworsteld in zijn nieuwe omgeving en met vreemde mensen maar sinds eind maart is hij de dikste vriend geworden van zowat elke vrijwilliger én bezoeker. Xander is dan ook ontpopt tot een lieve aandachtvrager die direct komt aanlopen als hij denkt dat er mensen zijn die hem willen aaien. Hoge tijd voor hem om een eigen thuis te krijgen waar hij verwend zal worden.

Hij kan met honden en soortgenoten, zolang hij maar aandacht krijgt en niet vergeten wordt.

De kale plekken moet de adoptant er nog even bijnemen maar ook dat zal bijgroeien. Gezien de huid zolang verstikt heeft geweest, duurt het wat langer voor het haar terug goed gaat groeien. Niet getreurd: Xander is sowieso een knappe jongen met een zalig karakter.