Zoy

10/03/2015:

Zoy is inmiddels overleden. We hebben haar dan toch nog even in onze armen kunnen sluiten waarbij ze zachtjes spinde en haar teentjes krolde van genot. Hieraan had ze zoveel nood…  Verder leed hebben we haar kunnen besparen.

Het ene afscheid is het andere niet; pijn doet het altijd maar als er het gevoel van onrecht bijkomt, weegt het nog veel zwaarder.  Zoy schittert voortaan aan de hemel; we zullen  nog vaak naar haar opkijken.

================================

Update 09/03/2015:

Toen we zondagochtend opstonden en Boss levensloos terug vonden op het gazon konden we ons nog troosten met het feit dat we hem toch nog hadden kunnen laten genieten van een ander leven dan het harde zwerversbestaan wat hij voordien geleden had.

Maar toen we zondagavond bij de dierenarts op spoed met Zoy belandden na weer eens een hectische dag, lag dat héél anders. De eigenaar van Zoy heeft haar in december 2014 afgestaan omdat ze in de zetel plastte en hij dat niet meer aankon …  Zoy heeft dit hier nooit gedaan!!! Integendeel, de lieverd was zo braaf en lief; we hadden zoveel medelijden met haar want ze leed onder het verraad van haar eigenaar. Wat zou die man ervan denken nu we haar palliatief moeten verzorgen omdat puur van stress haar lever en nieren het begeven!?

De dierenarts besloot Zoy bij haar te houden voor de nacht van zondag op maandag omdat ze er zo erg aan toe was. Er werd bloed genomen en vanavond vernamen we dat er geen redding meer mogelijk is. De dierenarts vond dat we er goed aan deden om haar nog één of enkele dagen bij ons te houden zodat ze toch nog even kon genieten van wat knusheid. Hoe lang dat zal lukken is afwachten maar haar bloedwaarden geven haar geen kans meer op kering. Ze is nu terug bij ons thuis en we verzorgen en vertroetelen haar zo goed mogelijk. Het zullen voor ons opnieuw zware dagen worden naast alle andere zorgen maar Zoy verdient dit; ze heeft enkel ons nog. We hebben ons uiterste best gedaan om haar nog een eigen knusse thuis te bezorgen waar ze terug wat levensvreugde zou kunnen vinden maar nee hoor; liever een jong poesje in huis halen want het doet zo’n zeer hé… als je ze moet afgeven. 

Ach, een ander zal zich er wel over ontfermen… dat is een mooie gedachte voor wie het zich makkelijk wil maken en wat zijn er zoveel! Empathie wil niet alleen zeggen meevoelen maar ook iets doen om leed te verminderen!  Ik gooi hierbij dan ook graag een steentje naar al diegenen die langs de kantlijn zo hevig staan te roepen om leed te voorkomen en wild reageren met allerlei verwijten naar mensen die hun dier dumpen of wat dan ook… kijk misschien zelf eerst even naar wat je zelf opbouwend doet ?!

Iedereen kan een oud sukkeltje helpen!! Ook al woon je op een appartement of ben je geregeld weg of… welke uitvlucht ook. Zo’n dieren kan je alleen maar vooruit helpen, maar oh ja… ik ben even vergeten dat het jou mogelijk pijn zal berokkenen als je ze moet afgeven…

Soms wordt het zelfs ons teveel… maar wij zullen die sukkels NOOIT in de steek laten al gaan we eraan ten onder!

====================================

Zoy werd afgestaan door haar eigenaar

Zoy is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren ca 06/2002. Een schat van een poes die afgestaan werd wegens “gezinsproblemen”. Wat er ook van zij, het heeft geen zin om ons daarin druk te maken. Het komt er nu op aan om Zoy zo snel mogelijk terug een eigen liefdevolle thuis te geven want in een groep poezen voelt ze zich echt niet thuis. Meestal kruipt ze onder de kast of het bed en heel uitzonderlijk treffen we ze even in een mand of zo aan. Zodra er dan iemand passeert, steekt ze zich weer weg.

We zijn er zeker van dat ze zich snel zal aanpassen als ze in een rustige omgeving terecht komt. Ze is enorm lief en zal absoluut niet krabben of bijten.