Tachtigjarigen willen poes 16 jaar dood uit schrik voor nieuw salon

Vrijdag 02/12 – 8u: Oef!!! We kregen eindelijk zonet positief bericht dat Pussy goed is terecht gekomen!

We konden gisteren de regeling treffen dat Pussy naar een nieuwe thuis mocht en wisselden de contactgegevens van beide partijen uit zodat ze zelf de verdere afspraken voor gisterenavond konden regelen. We wisten dat ze om 4 uur naar de dierenarts, die op de hoogte was, gebracht zou worden waarna ze dan zou vertrekken naar haar nieuwe thuis om haar zo te redden van euthanasie. Niettegenstaande we probeerden om gisterenavond nog te achterhalen of alles goed verlopen was, kregen we geen bericht. We zaten dus met de angst dat er toch nog iets zou misgegaan zou zijn maar toen we vanmorgen dan informeerden bij de persoon die haar in huis zou nemen, kregen we het verlossende bericht dat ze goed was toegekomen en dat ze het , gezien de omstandigheden, eigenlijk goed stelt. Ze loopt al wat rond en heeft al kennis gemaakt met de andere viervoeters wat zeker niet problematisch verlopen is. We volgen de situatie alleszins verder mee op maar hebben er een goed gevoel bij.

Dank aan iedereen die begaan was met Pussy en het bericht gedeeld heeft. Denk aub ook aan alle andere lieverds die helaas nog wachten en ook hopen op een liefdevol plekje voor de Kerst…

===================================

Vorig jaar kregen we Max binnen nadat zijn hoogbejaarde eigenaars besloten hem te laten euthanaseren omdat hij een last voor hen werd. Hij ontsnapte aan de dood dankzij de oproep van de schoondochter en hij kreeg een warme thuis die hij voordien nooit kende.

Nu krijgen we een oproep van de schoondochter van een hoogbejaard koppel dat hun poes deze week zal laten inslapen omdat hun nieuw salon donderdag toekomt. De zoon en schoondochter zijn in alle staten en zoeken dringend opvang. Moeder had gebeld met de dierenarts en ze was verrast dat deze dat precies niet goed zag zitten maar toch werd de afspraak gemaakt voor donderdag 01/12. Je denkt nu dat Pussy aan zetels krabt? Welnee! dat heeft ze nooit gedaan maar stel maar eens dat ze het gaat doen…!?

Dat dit ons allemaal als dierenvrienden de pet teboven gaat, is heel normaal en dat er uitingen van frustratie, onmacht, verwijten aan de bejaarde eigenaars volgen, is zeer begrijpelijk maar de eigenaars worden daar niet mee geraakt gezien ze het gewoonweg niet te weten komen en Pussy is er niet mee geholpen.  Een foto hebben we niet en kan ook niet opgevraagd worden bij de eigenaars want die eisen dat de poes geëuthanaseerd wordt.

Het komt er nu op aan om zo snel mogelijk een thuis of tijdelijke rustige opvang te zoeken voor de zestienjarige Pussy. Ze is een gesteriliseerd kattinnetje in goede gezondheid en is eerder schuchter ten opzichte van vreemde mensen gezien er thuis nooit veel begankenis was. Veel affectie is ze nooit gewend geweest want dat lijkt niet eigen te zijn aan haar baasjes, aldus de kinderen. Toch kruipt ze graag op schoot.

We hopen zo dat Pussy net zoals Max vorig jaar een thuis mag krijgen waar ze de tijd die haar nog rest méér zal kunnen genieten dan voorheen. Het moet lukken!

Zonder twijfel zullen wij Pussy bij Het Dierenthuisje opvangen als er geen andere oplossing gevonden wordt maar het zou voor het poesje absoluut niet de makkelijkste en beste oplossing zijn. Ze heeft nood aan rust en aandacht voor zichzelf. Pussy ging vroeger buiten maar nu enkel nog onder dwang. Als ze wat veel aandacht vraagt dan wordt ze met de voet buiten gestuurd…

Laat ons aub samen zorgen dat deze lieverd een warme thuis mag krijgen!