Warmste openthuisdagen in 15 jaar

De openthuisdagen van deze zomer zitten erop. Het was de vijftiende editie sinds het ontstaan en de vijfde te Geel maar nooit was het zó warm. Eén warm weekend rond de 30°C hebben we wel eens doorstaan maar zowel opbouw, afbraak én de evenementdagen in die temperatuur doorstaan, is niet van de poes! Dat in combinatie met een overvolle opvang waar elke minuut benut moet worden om de dieren de nodige verzorging en verkoeling te geven, mag gerust een zware opdracht genoemd worden.

Maar we hebben het doorstaan! Heel wat bezoekers kwamen over de vloer waaronder ook dit jaar weer vele nieuwkomers die voor het eerst kennis maakten met Het dierenthuisje. De reacties waren wederom hartverwarmend. We blijven mensen verbazen met onze liefdevolle aanpak en de vrijheid die de dieren hier genieten. Er werden ook verscheidene contacten gelegd met mogelijke kandidaat-adoptanten.

Ook de peter-en meterdag was een gezellig treffen. Door de warmte zochten de dieren weliswaar beschutting en was het niet evident om ieders pete-dier te vinden maar dat leek niemand te deren.

Helaas had de hitte wel weerslag op het aantal bezoekers en dat is voor alle medewerkers een ontgoocheling. Er kruipt immers enorm veel tijd en energie in deze dagen en dan is het gewoon spijtig als het geen maximaal gevolg krijgt. We hadden nog wel extra koelingen voorzien om heerlijk frisse dranken te garanderen én er werden heerlijke coupes met hoeve ijs verkocht ten voordele van de dieren. Dat betekent bovendien ook minder opbrengst voor de dieren wat zeker niet van ondergeschikt belang is in deze dure zomertijd: overbezetting, medische kosten om nog niet te spreken over de hoge waterrekening die sowieso te verwachten is.

Graag danken we alle bezoekers die de hitte wel trotseerden. Uiteraard ook dank aan alle sponsors en helpende handen. Samen hebben we er twee mooie weekends van gemaakt ten voordele van de bewonertjes!