Triton ontspant

Update 08/04/2019:

Triton is zijn verleden zo te zien al vergeten. Hij geniet ten volle van de rust en het onbezorgde leventje dat hem hier wordt aangeboden. Hij houdt weliswaar nog afstand van tweevoeters maar toch staat hij ons al toe om wat dichter te komen. Het vertrouwen groeit!

==============================================

Triton is een poes met een serieus verleden. Als ex-zwerver uit Zuid Spanje leefde hij al jaren verdoken voor de massa toeristen waar hij zo’n angst van had. Enkel in de winter liep hij ook overdag rond en werd hij gezien door de persoon die hem voederde. In de lente van 2018 werd Triton halfdood gevonden. Iemand had hem trachten te vergiftigen. In de omgeving waar hij schuilde, zijn enkele bedrijven gevestigd die constant vergif leggen tegen de zwerfdieren.

Triton heeft veel geluk gehad dat hij nog tijdig gevonden werd en onmiddellijk naar de dierenarts gebracht werd die hem erdoor wist te halen. Maar wat moest er nu met hem gebeuren?! Helaas vond hij plaatselijk geen opvang en uiteindelijk kwam hij in België terecht.

Sinds 20 december zit Triton bij Het dierenthuisje waar hij al helemaal open gebloeid is. Met de vele soortgenoten kan hij het hier prima vinden en de honden heeft hij inmiddels ook al leren vertrouwen. Voor ons gaat hij nog een boogje om maar ook dat betert zienderogen. We geloven erin dat Triton vroeg of laat zal genieten van menselijke aandacht.

Wie wil deze zachtaardige jongen steunen aub? Hij zou dolgelukkig zijn met een meter/peter.