Zon brengt varkens in beweging

Dat varkens gevoelig zijn voor het weer hebben we opnieuw duidelijk te zien gekregen. Eens het zonnetje de ochtendkoude had weggebrand, kwamen de knorretjes tot leven.

Hoe weten ze het?! Zolang het koud is en nat komen ze enkel uit hun stal om te eten en hun behoeften te doen. Het lijkt wel alsof ze sensoren hebben die aangeven wanneer het zonnetje zich laat zien. Ze verlaten dan hun strobed om in open lucht te gaan genieten. Wat rond wandelen en dan neerploffen op een zonnige plek. Zálig!

Baden is er nog net niet bij maar de zin wordt opgewekt! Zonnebaden in de buurt van het zwembad is een mooi begin en dan dromen van die koele plons die er vast en zeker weer aankomt. Deze plompe, maar tevens zeer intelligente jongens en meisjes zo zien genieten, is werkelijk een lust om zien voor elke dierenvriend!