Zomerse ellende

Elke dag van de week krijgen we dieren toe maar een dag zoals maandag 17 juni werkt niet positief om de week te starten!

Eerst was er een angstig zwerfpoesje dat volgens de dame die haar eten gaf, gewond was aan de poot. We plaatsten een vangkooi en merkten inderdaad bloedsporen op maar konden niet direct zien wat het probleem was doordat ze zo heftig tekeer ging. Eens bij de dierenarts werd ze onder narcose gebracht en kregen we dit te zien:

Grote bloedende aanwassen op beide voetzooltjes. De dierenarts opereerde de pootjes: nam de aanwassen weg en naaide het dicht. Probleem is echter dat ze zo angstig en onbehandelbaar is dat we nu moeten hopen dat ze de draadjes er niet zal uittrekken. Volgende zorg is dan het afwachten hoe de wonde zal evolueren. Mocht het een gevolg zijn van een verwonding door een bijtende product of dergelijke dan zullen de kussentjes binnen een viertiental dagen terug genezen zijn. Als het echter gaat om eosinofiel granuloom dan komt het mogelijk snel terug en hebben we pas écht een probleem. Het poesje kan dan niet terug naar haar zwerfplaats maar evengoed kunnen we haar hier niet verzorgen omdat ze het niet zal toelaten.

Het enige wat we kunnen doen is duimen dat het geen terugkerend probleem is! In tussentijd laten we haar heel rustig doen in haar unit en gaat alles goed. We vinden geen bloedsporen, hebben haar nog niet zien bijten of likken en ze houdt zich rustig op voorwaarde dat wij haar unit niet betreden en als we het toch doen om haar eten te brengen en haar kattenbak te reinigen dan kruipen we laag tegen de vloer zonder haar te bekijken zodat ze zeker niet zou schrikken.

 

 

 

Enkele uurtjes later kwam er een oproep binnen van iemand die een jong poesje gevonden had met een gewonde staart. Omdat we beseffen dat een dier met een wonde met dit weer stante pede verzorging moet krijgen, vroegen we om het beestje direct af te zetten bij onze dierenarts teneinde geen tijd te verliezen. Dit is wat we toekregen:

De dierenarts heeft werkelijk alles op alles gezet om alle larven uit de wonde te krijgen wat niet evident was gezien ze zich een weg gevreten hadden tot aan de heup! Natuurlijk kreeg ze direct de nodige medicatie en pijnstilling. Wat moet dit beestje afgezien hebben! De eerste nacht was erg spannend want het was maar de vraag of ze het zou halen. Gelukkig kregen we de volgende ochtend het opgewekte bericht van de dierenarts dat ze er levendig bij zat.  Voorlopig moet ze nog even bij de dierenarts blijven en wachten we op het bericht dat we haar mogen ophalen.  Eerst moet alleszins deze wonde wat genezen zijn alvorens de staart van “Maaike” kan geamputeerd worden.

Helaas zijn dit niet de enige ingrepen die zich in deze uiterst drukke periode opdrongen. We hopen dan ook dat we wat centjes kunnen ingezameld krijgen voor Maaike en/of het arme zwervertje.Wie wil steunen, kan een gift storten op rekening nr. BE78 6528 1125 0286.  Ze verdienen het zo!

Maaike, de dag na de “verlossing” het zwervertje na de ingreep