We hebben mekaar nodig!

Jij zal het waarschijnlijk al wel geweten hebben maar geloof me, heel wat mensen waren het zich niet bewust: mensen hebben mensen nodig. In een wereld waar affectie al zo weinig getoond wordt, moeten we nu ook nog letterlijk afstand bewaren om mekaar te helpen. Een gedachte waarmee we een half jaar eerder zouden gelachen hebben. Maar nu is het bittere ernst. Iedereen heeft nood aan liefde, genegenheid, geborgenheid; met die menselijke eigenschap worden we nu keihard geconfronteerd.

Ons werk voor en met de dieren loopt gewoon verder want dieren hebben ons óók nodig. Meer nog: ze zijn afhankelijk van ons, mensen. We zijn dan ook heel trots op onze groep vrijwilligers waarop onze bewonertjes kunnen blijven rekenen. Samen maken we het verschil voor de vele dieren die op ons rekenen en daarom benadrukken Peter en ik dan ook via deze weg onze hartelijke en welgemeende dank aan deze helpers.

Een grote verrassing was het initiatief van enkele vrijwilligers in verband met mijn verjaardag. Zelf heb ik geen Facebookprofiel maar ik krijg wel de reacties doorgestuurd en die zijn heel ontroerend. Een waar hart onder de riem voor mezelf én ten gunste van de dieren waarvoor we constant in de weer zijn. Wat eerst een trieste vijftigste Lente leek te worden, krijgt hierdoor een feestelijk cachet. Dank aan iedereen die zo attent reageerde en natuurlijk ook dikke knuffel voor jullie schenkingen aan de bewonertjes!

Even wil ik toch nog benadrukken dat het werk hier nog toeneemt door de huidige situatie en dat er wat extra zorgen opduiken.

Het onnodige gehamster heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat we voor een groep van 100 katten haast geen blikvoeding meer konden bemachtigen. Verschillende bestellingen hebben we geplaatst en betaald maar blijven achterwege door grote vertragingen. Probleem is echter dat in de rekken van de kleinhandel ook geen honderden blikken staan én dat de prijzen er veel hoger liggen. Daarom doen we een oproep om blikvoeding. Hoe kan je helpen? Door wat blikken aan te kopen in een lokale winkel en deze aan onze poort af te zetten of ons te verwittigen zodat wij een vrijwilliger kunnen vragen om het op te halen bij je. Uiteraard rekening houdend met de nodige hygiënemaatregelen!

Een tweede oproep is naar creatieve mensen toe die zich momenteel vervelen. Het idee is samen iets te ontwikkelen dat we gaan maken om dan te verkopen ten voordele van de dieren. Zo heb je een zinvol tijdverdrijf én je helpt er de dieren mee. Heb je zelf een leuk idee, dan mag je dat zeker ook laten weten! Contacteer ons!

Op die manier kunnen we samen iets verwezenlijken in deze bizarre weken.

Verder wensen we je een goede gezondheid toe en duimen we met z’n allen dat het “normale” leven snel terug kan aanvangen.

Sonja