Twee zwerfkittens zoeken groen plekje

update 11u15: ondertussen is het kittenduo toegekomen en eigenlijk valt het nog redelijk mee. We schatten hen ca 7 weken en bij het pakken uit de bak waren ze weliswaar angstig maar het krabben of bijten viel heel goed mee. Werk aan de winkel dus! Hopelijk krijgen we hun vertrouwen en kunnen ze binnenkort in een gezin terecht.

=====================================================

Deze twee kittentjes, “Theen & Thander”, werden gisteren (dinsdagavond 28/7) gevangen via de zwerfkattencampagne van Westerlo en verblijven even bij de vrijwilligster.  Ze zijn afkomstig van een bange mama die gedumpt werd en gezien ze zo’n tiental weken oud zouden zijn, wordt socialiseren vermoedelijk heel moeilijk. Het ideale voor hen is een thuis waar ze hun vrije leventje kunnen verder zetten, dan wel na een periode van enkele weken waarin ze in een afgesloten ruimte moeten blijven. Dit om de nieuwe omgeving te leren kennen en oriëntatie vermogen te krijgen. Zoniet is de kans groot dat ze op de dool geraken.

Wat kan je verwachten? mogelijk ontplooien de twee poesjes zich alsnog tot aandachtvragertjes maar dat hangt af van de manier waarop je er zelf mee omgaat. Teveel forceren is niet slim want dat geeft ze teveel stress. Hen rustig verzorgen op afstand: lekker eten geven, water, zachtjes praten en eens op afstand wat gezelschap houden, is de manier waarop zulke poesjes vaak nog loskomen en vertrouwen schenken. Weliswaar niet direct! Dat kan maanden, zelfs jaren duren en zekerheid heb je niet!

Wie komt in aanmerking? dierenvrienden die in een groene omgeving wonen zonder al teveel drukte van verkeer en burenlawaai. je moet een goed sluitbare ruimte hebben met daglicht om hen zeker in het begin onderdak te geven. Liefst blijft die ruimte ook achteraf hun vaste schuil- en eetplaats maar dat is geen noodzaak. Verder moet je de intentie hebben om de diertjes aan een vrij leven te helpen zonder tegenverwachtingen te hebben.

Uiteraard helpen wij bij vragen en problemen.

Vanmorgen brengt de verantwoordelijke van de zwerfkattencampagne hen naar de dierenarts waarna ze hierheen komen. Idealiter zouden ze eerstdaags naar hun nieuwe plek verhuizen zodat we de stress voor hen zo laag mogelijk kunnen houden.

wie denkt deze twee kleintjes te kunnen helpen, mag ons mailen aub: info@hetdierenthuisje.be Vergeet je telefoonnummer en adres niet te vermelden alsook een schets van de woonsituatie.