Stad Geel strooit roet in het eten van de dieren!

Vandaag, net iets voor het middaguur, kregen we de telefonische melding van het evenementenloket van de stad Geel dat ze alle evenementen in de maand augustus verbieden. Dit mag gerust een ramp genoemd worden voor de bewonertjes van Het dierenthuisje. We betreuren het ten zeerste dat onze kleinschalige initiatieven met maximaal 20 mensen per dagdeel waarbij alle opgelegde maatregelen gerespecteerd worden niet mogen doorgaan.

Het enige wat wij kunnen doen, is slaafs en braaf slikken en de peters en meters die ingeschreven hadden voor de peter-en meterdag aanstaande zaterdag en de sympathisanten die zich inschreven voor de Bubbeldag op zondag onze oprechte excuses aan te bieden voor deze beslissing van stad Geel en voor te stellen om de deelname terug te storten. Deze mensen zullen hierover eerstdaags persoonlijk van ons een mail ontvangen. Geef ons echter aub enkele dagen de tijd want het is extreem druk in de opvang en we proberen steeds in eerste instantie voor de dieren te zorgen uiteraard, hoezeer dit door dergelijke maatregelen erg bemoeilijkt wordt.

Terzijde willen we toch even belichten dat stad Geel nog nooit iets voor Het dierenthuisje heeft gedaan niettegenstaande we hier al zeven jaar actief zijn en jaarlijks ontelbare dieren uit eigen gemeente opvangen en talloze dierenproblemen oplossen. We brachten dit niet eerder aan het licht maar nu hopen we toch wel dat er, na dergelijke zwarte periode die we weer eens als niet gesubsidieerde vzw het hoofd moeten zien te bieden, er wat erkenning mag komen. Bovendien werden er aankopen gedaan voor catering : wie gaat dat alles betalen!?

We kunnen nu alleen nog terugvallen op de online rommelmarkt en de fiscale giften die dit jaar voor 60% aftrekbaar zijn.