Zoveelste hoogzwangere kattin gedumpt

Heel wat moederloze kittens komen toe, al dan niet met een smoes maar ook vele superlieve kattinnen die hoogzwanger zijn, worden dit jaar gedumpt. Zo kwam deze mama zopas toe met haar vier pasgeboren baby’s. Gelukkig is ze effectief een grote mensenvriend en kon dit zonder risico voor de kittens.

Via deze weg willen we ervoor verwittigen dat moeders met kittens onder de vier weken oud verplaatsen een groot risico inhoudt. Al te vaak worden de kittens verstoten ten gevolge van de stress die de arme mama moet doormaken. Het zal je maar gebeuren: op straat gedumpt worden vlak voor de bevalling, dan op zoek moeten gaan in een vreemde omgeving naar een plek waar de kittens veilig ter wereld kunnen komen én dan direct opgepakt worden met kroost om zo nog eens naar een onbekende plek verhuisd te worden.  Idealiter komen ze terecht in een pleeggezin waar ze minstens een ruime kamer ter beschikking krijgen maar helaas belanden nog steeds veel teveel van deze sukkels in benchen waar ze weken aan een stuk in opgesloten zitten.

Ook al is het niet jouw poes die je mogelijk vindt, neem aub de verantwoordelijkheid die iemand anders niet genomen heeft om de diertjes zo goed mogelijk te helpen. Je kan daarvoor beroep doen om een erkend dierenasiel met kennis van zaken. Zo goed als allemaal zitten we aan en over onze maximum aantallen maar in de meeste gevallen wordt er meegedacht aan een dierwaardige oplossing.  Pleeggezinnen die bereid zijn om een mama met kittens of weeskittens op te vangen, mogen nog steeds mailen: info@hetdierenthuisje.be

Vermeld aub of je ervaring hebt, hoe je de dieren kan opvangen en vermeld zeker ook je telefoonnummer.