“van de camion gevallen”

Net tijdens die gure sneeuwdagen kregen we een melding van een twintigtal kippen die verkleumd in de sneeuw zaten niet ver van een kippenboer. Al gauw was duidelijk dat het om dieren ging uit een legbatterij die de trip naar het slachthuis hadden weten te ontglippen. Zoals ze nu zaten waren ze echter niet beter aan toe want ze zouden gewoonweg doodvriezen.  Ze zijn immers hoge temperaturen gewend in die loodsen en dan ineens terecht komen in een omgeving van nul graden is nefast.

Gelukkig werden ze opgemerkt door een vrijwilligster die hen in het donker kon pakken waarna ze hier terecht kwamen. Ze brachten de heftige sneeuwnacht gelukkig door in een warme stal en ’s ochtends wachtte hen alvast een rijkelijk ontbijt. Ze zijn nu twee dagen hier en er is tot nu toe nog geen enkele kip overleden dus dat is héél positief. Wel missen ze natuurlijk heel wat pluimen en zijn hun poten en kammen wit maar daar zal nu snel verandering in komen. De varkens waren blij met de eieren die overal te smullen lagen want die vallen vanzelf uit hun poepje. Ook dat zal binnen enkele dagen stoppen zodat ze op een kipgewijze manier gaan leven.