Zeilen gezocht voor pergola

Nu het steeds kouder wordt, hebben we het plan opgevat om de pergola dicht te maken tegen wind en regen.  Het is de lievelingsplek van een groot aantal  angstigere poesjes. Telkens moeten we in de koudere maanden vaststellen dat de poesjes daar blijven vertoeven maar natuurlijk is dat niet ideaal als er wind en regen opzet. Om ziekten te vermijden bij deze groep die meestal sowieso al zwakker is, willen we er nu voor zorgen dat ze hun geliefkoosde plekjes kunnen behouden ook in de winterperiode.

Bovendien moeten we ruimtes bij creëren door de enorme toename van het aantal bewoners. In de zomer verspreiden ze zich ook over de onverwarmde kleinere buitenverblijven maar die zijn in de winter uiteraard niet voldoende. Het afdichten van de pergola zou zo’n grote extra ruimte kunnen zijn maar dan moet het afgedicht worden en op de koudste nachten ook verwarmbaar zijn.

We informeerden naar een systeem dat bestaat uit 8 losse panelen: heel professioneel, duurzaam, ideaal in onderhoud en gebruik maar met een kostplaatje van ca 7500€!   Helaas kunnen we hen dat niet gunnen, hoezeer we ook zouden willen.

Daarom zoeken we nu naar andere oplossingen. Misschien heb jij wel een idee?  Wij dachten alvast aan zeilen rondom te spannen en vandaar het idee om een oproep te plaatsen op zoek naar mensen die zeildoeken hebben liggen van bijv. pergolatentjes die stuk zijn. Vaak is het frame stuk maar zijn de zeilen nog wel ok.

Ook andere ideeën zijn heel welkom! Alles om de diertjes een warme winter te gunnen!

alvast bedankt om mee te denken…