Hulp bieden zonder geld uit te geven: zo kan dat!

Voor jou een kleine moeite? Voor ons geld uitgespaard en voor de bewonertjes van zeer groot belang. Zo kan je helpen zonder dat het jou één cent hoeft te kosten:

  • groentenafval voor konijnen, kippen, varkens,enz.: heb je een groententuintje? de buitenste bladeren of doorgeschoten groenten altijd welkom! Ook fruit met plekjes worden graag gegeten. Geen tuin maar wel een vriendelijke kruidenier? Vragen staat vrij! Wie weet is de man van het groentenkraam wel blij dat je zijn overschotten meeneemt want het weggooien kost geld. Maar ook van jouw eigen verbruik is de overschot welkom;  zoals de bladeren van een bloemkool, loof van wortelen, … (enkel uisoorten -dus ook prei/look- en citrusvruchten eten de dieren niet)
  • paardenbloembladeren zijn een grote lekkernij voor de knagertjes! Momenteel groeien ze aan zowat alle grachten en paden die je passeert. Overal gratis te plukken! Zowel bladeren als bloemen zijn eetbaar en héél geliefd. Vermijd wel aub plekken waar vervuiling is zoals industrieterreinen of hele drukke wegen.
  • brood is ook heel welkom.
  • overschotjes van voeding die jouw dieren niet willen eten, ook dat is welkom. Vervallen voeding van poezen/honden? Daar zijn de kippen en varkens ook blij mee.

Wil je iets afzetten? je hoeft niet vooraf te bellen of te mailen.  Je bent welkom om het af te zetten aan de poort mocht niemand direct kunnen opendoen.

Andere hulp?

-bij fruitkraam Cools mogen we alle dagen tussen 17u30 en 18u even passeren en dan krijgen we de overschotten mee van die dag, als er zijn weliswaar. Mogelijk passeer jij er af en toe? Mits een beurtrol is dit voor iedereen haalbaar en kan het heel wat besparen op kosten van groenten en fruit.

-hetzelfde telt voor de kleine Carrefour te Turnhout (Lode Peetersplantsoen 7). daar mogen we meermaals per week groenten en brood ophalen. Het probleem is de mensen vinden die het kunnen ophalen. Ook al kan je slechts één keer om de maand, jouw hulp is welkom en maakt een verschil!

En natuurlijk is jouw hulp ter plaatse bij klusjes, tuinieren, verzorging van de hoevedieren/poezen/…  en binnenkort bij de openthuisdagen zeer welkom. Dat kost enkel wat energie en geeft je een dikke portemonnee aan goed gevoel in ruil.

Op welke wijze je jezelf ook inzet, je maakt de wereld een beetje mooier en leefbaarder. Het enige wat we vragen, is om aub de afspraken die je maakt na te komen. De dieren en hun verzorgers hebben nood aan hulp, niet aan valse beloftes.

We duimen met gekruiste vingers én pootjes!

Hulpaanbod mag je melden aan: aline@hetdierenthuisje.be; zij wacht vol ongeduld om jou met open armen te verwelkomen bij ons team dierenvrienden.