Anneke

Bij ons sinds 14/09/2018. We kregen een vraag van een verlegen dame die instaat voor een zwerfkattencampagne in de Noorderkempen: “sorry voor de vraag, want ik weet dat jullie het heel druk hebben, maar voor dit poesje durf ik het je toch te vragen…” De vraag leek terecht. Een poesje waarop ze al drie jaar aasden om haar te steriliseren was eindelijk gevangen na het installeren van een vindingrijke hinderlaag. Op zich zat het poesje er goed, ware het niet dat haar verzorgster ondertussen 93 jaar was.

Het naamloze spinnertje kreeg de naam Anneke eens ze toekwam. Ze leek nog best jong, weliswaar met een geklitte vacht maar het diertje was vooral erg angstig. Toch konden we haar aaien : angstig maar wel lief. Dat is een groot pluspunt!

Na enkele dagen bekomen in een unit mocht ze de groep in en dat verliep probleemloos, zoals we verwacht hadden. We waren heel verbaasd toen ze amper een week later vrij zelfzeker op ons afliep toen we het eten buiten brachten. Dat ritueel kende ze al heel snel en haar eerste angst overwinnen verliep sneller dan verwacht. We hadden vernomen dat ze vertrouwen had in haar bejaarde verzorgster, maar meestal duurt het maanden voordat ze die gunst ook aan vreemden toevertrouwen. Een opsteker dus!